Bár és Bát Micva felkészítés

TALMUD TÓRA és Bár/Bát Micva felkészítő a Frankel Zsinagógában! Az év témája a MICVA értelmezése és teljesítése lesz.Találkozunk minden vasárnap 10 órakor a Frankel gyerekhelységében.


Idén a 10 – 14 éves gyerekek számára indítunk Talmud Tórát, amely egyben BÁR / BÁT MICVÁ felkészítő is. Találkozunk minden vasárnap 10 órakor a Frankel gyerekhelységében. Idén minden hónapban lesz egy vasárnap, amikor a tanult témákhoz kapcsolódva elmegyünk a gyerekekkel kirándulni (múzeum, zsinagóga … stb). Kérjük mindig nézzétek meg itt a naptárban az aktuális programot. A részvételhez előzetes tudás nem szükséges (de persze örülünk neki).

A Talmud Tóra foglalkozást Kőszegi Judit szakképzett judaisztika tanárnő tartja Verő Tamás rabbi és Verő Linda segédletével.

Az év témája a MICVA értelmezése és teljesítése lesz. A gyerekek az egész évet átölelő témakör keretein belül megismerkednek a micva szó két fő jelentésével: törvény és jócselekedet. Az aktuális ünnepek, a zsidó élet eseményei és a mindennapi életünk kiváló lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a gyerekek megiismerkedjenek a zsidósággal.

A bár és bát micvá felkészítő program része egy közös bár micvó illetve bát micvá szertartás májusban a Frankel zsinagógában vagy Szarvason.  Vagy Izraelben. A részletek még nem tisztázottak ….

A Talmud Tóra célja:

– ismerek bővítése a zsidó hagyományok terén
– zsidó identitás építése
– a zsidóság megélésének pozitív módja (ez különösen fontos ennél a korosztálynál)
– kérdések megválaszolása
– közösségépítés a gyerekek számára!

Részvételi díj: 1000 Ft. / hónap (de megköszönjük az anyagi illetve tárgyi adományokat).

Kezdés: 2014. szeptember 14. vasárnap 10:00 (elején szülői megbeszélés)

További információ és jelentkezés az info@hillel.hu címen Verő Lindánál.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp