Zoltai Gusztáv Lázár János tanácsadója lett

A kormány munkáját segíti szeptembertől Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója – értesült a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap információi szerint Zoltai Gusztáv Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadójaként látja el feladatát.

Zoltai Gusztáv az 1956-os forradalom alatt a kecskeméti repülőtér őrszázadában teljesített szolgálatot tizedesként. A Kőbányai Textilgyárból szervezték be a Munkásőrségbe, volt a Magyar Hirdető osztályvezetője, 1968-tól 1976-ig a hírhedt ávós tiszt, Komlós János művészeti titkára. Később a Pesti Vigadó művészeti vezetője, a Játékszín ügyvezetője, a Várszínház művészeti főtitkára, az ügynök Rigó László beosztottjaként tevékenykedett. 1987-től a budapesti zsidó hitközség kulturális, 1991-től 2014-ig a Mazsihisz ügyvezető igazgatója volt.

Zoltai Gusztáv
Zoltai Gusztáv

Lázár János miniszter mára hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését. Az ülés tíz órakor kezdődött a Parlamentben.

A miniszter kifejtette, a kormány stratégiai jelentőségűnek tartja a magyarországi zsidó közösségekkel való együttműködést, ugyanakkor szerinte ezt az elmúlt időszakban számos kérdés megnehezítette. Úgy vélekedett, több esetben maguk a zsidó közösségek kérdőjelezték meg a nevükben véleményt formálók képviseleti jogosultságát.

Forrás: magyarhirlap.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp