Izraelről, Oroszországról és Európa válságáról

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Európát maga alá gyűrte a globalizmus, nem csak annyiban, hogy az egykor a világunk egységesítését megkezdő európai nemzetek kezéből már rég kicsúszott az irányítás, hanem hogy hagyták felőrölni a hagyományos értékeiket, a szabadságot, a keresztény humanizmust, a nyugati műveltséget, és az ezek felsőbbrendűségébe vetett hitet.

Orbán jelezte, hogy neki csak érdekei vannak Oroszország kapcsán, és ez nem lenne baj, ha nem így lenne ezzel további 27 EU-tagállam. Jól rátapintott (megint) arra a tényre, hogy jó lelkiismerettel senki sem ítélheti el a megnyilatkozásait, mert senki sem nyilatkozik különbül Európáról: a kontinenst maga alá gyűrte a globalizmus, nem csak annyiban, hogy az egykor a világunk egységesítését megkezdő európai nemzetek kezéből már rég kicsúszott az irányítás, hanem hogy hagyták felőrölni a hagyományos értékeiket, a szabadságot, a keresztény humanizmust, a nyugati műveltséget, és az ezek felsőbbrendűségébe vetett hitet.

Európát megöli a globalizmusra adott hibásan konstruált válasz, az EU. A tagállamok vállalatainak minden erkölcsi fenntartástól mentes és a közösségi érdekekre fittyet hányó Európán túli tőkeexportja, a bürokrácia, a rosszul kiszámított munkaerőpiaci és a politically correct kulturális nyitottság, az egymással vetélkedő nemzetállamok kínnal üzemeltetett konszenzus-barkácsolása, és közben folyamatosan beigazolódó döntésképtelensége, a pénz kulturális integrációs erejébe vetett hiú reménykedés, az emberjogi projekt felülkerekedése a szabadság védelmének mechanizmusain, az intézményrendszer erkölcsi és anyagi korruptsága, Európa önmagába vetett hitének megrendülése.

A brit oktatási rendszerből kikerült terroristák végzik ki a szólásszabadság és a nyilvánosság emblematikus nyugati képviselőit, Putyin hónapok óta nyilvánvaló céljainak teljesüléséhez asszisztálnak a német kancellártól a magyar és a szlovák miniszterelnökön át az olasz kormányig az EU jelentősebb tőkeexportőrei és energiaimportőrei, a NATO felkészületlen, se kontingenciaterve, se eltökéltsége, se döntésképessége. A pro-arab balos propaganda által megfertőzött nyugati sajtó képtelen felfogni, hogy amíg Izrael — minden általa elkövetett, igazolható vagy igazolhatatlan atrocitás ellenére — a Nyugat kulturális és stratégiai szövetségese és a kultúránk része, addig az arabok változó összetételben és intenzitással többségükben és a belátható időben a Nyugat ellenségei, vagy legalábbis folyamatosan pacifikálandó ellenfelei lesznek.

Eközben amíg a Nyugat folyamatos célpontja maradhat az arab bevándorlásnak és a kontrollálatlan, naiv multikulti- és pluralizmus-mantrának, addig semmi jót nem lehet remélni az elveszett Európa feltámasztásával kapcsolatban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp