Izraelről, Oroszországról és Európa válságáról

Európát maga alá gyűrte a globalizmus, nem csak annyiban, hogy az egykor a világunk egységesítését megkezdő európai nemzetek kezéből már rég kicsúszott az irányítás, hanem hogy hagyták felőrölni a hagyományos értékeiket, a szabadságot, a keresztény humanizmust, a nyugati műveltséget, és az ezek felsőbbrendűségébe vetett hitet.

Orbán jelezte, hogy neki csak érdekei vannak Oroszország kapcsán, és ez nem lenne baj, ha nem így lenne ezzel további 27 EU-tagállam. Jól rátapintott (megint) arra a tényre, hogy jó lelkiismerettel senki sem ítélheti el a megnyilatkozásait, mert senki sem nyilatkozik különbül Európáról: a kontinenst maga alá gyűrte a globalizmus, nem csak annyiban, hogy az egykor a világunk egységesítését megkezdő európai nemzetek kezéből már rég kicsúszott az irányítás, hanem hogy hagyták felőrölni a hagyományos értékeiket, a szabadságot, a keresztény humanizmust, a nyugati műveltséget, és az ezek felsőbbrendűségébe vetett hitet.

Európát megöli a globalizmusra adott hibásan konstruált válasz, az EU. A tagállamok vállalatainak minden erkölcsi fenntartástól mentes és a közösségi érdekekre fittyet hányó Európán túli tőkeexportja, a bürokrácia, a rosszul kiszámított munkaerőpiaci és a politically correct kulturális nyitottság, az egymással vetélkedő nemzetállamok kínnal üzemeltetett konszenzus-barkácsolása, és közben folyamatosan beigazolódó döntésképtelensége, a pénz kulturális integrációs erejébe vetett hiú reménykedés, az emberjogi projekt felülkerekedése a szabadság védelmének mechanizmusain, az intézményrendszer erkölcsi és anyagi korruptsága, Európa önmagába vetett hitének megrendülése.

A brit oktatási rendszerből kikerült terroristák végzik ki a szólásszabadság és a nyilvánosság emblematikus nyugati képviselőit, Putyin hónapok óta nyilvánvaló céljainak teljesüléséhez asszisztálnak a német kancellártól a magyar és a szlovák miniszterelnökön át az olasz kormányig az EU jelentősebb tőkeexportőrei és energiaimportőrei, a NATO felkészületlen, se kontingenciaterve, se eltökéltsége, se döntésképessége. A pro-arab balos propaganda által megfertőzött nyugati sajtó képtelen felfogni, hogy amíg Izrael — minden általa elkövetett, igazolható vagy igazolhatatlan atrocitás ellenére — a Nyugat kulturális és stratégiai szövetségese és a kultúránk része, addig az arabok változó összetételben és intenzitással többségükben és a belátható időben a Nyugat ellenségei, vagy legalábbis folyamatosan pacifikálandó ellenfelei lesznek.

Eközben amíg a Nyugat folyamatos célpontja maradhat az arab bevándorlásnak és a kontrollálatlan, naiv multikulti- és pluralizmus-mantrának, addig semmi jót nem lehet remélni az elveszett Európa feltámasztásával kapcsolatban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp