Obama: Megsemmisítjük az Iszlám Államot

Újabb videót tett közzé az ISIS terrorszervezet, amelyen egy amerikai-izraeli állampolgárságú újságírót, Steven Sotloffot végeznek ki brutálisan. Barack Obama amerikai elnök azt ígérte, hogy olyan koalíciót hoz létre, amivel meggyengítik és megsemmisítik az Iszlám Államot.

Sotoloff
Sotoloff

Sotloff 2013 augusztusában tűnt el Szíriában. 2014 szeptember 2-án bukkant fel az a felvétel, amelyen egy maszkot viselő terrorista áll a narancssárgába öltöztetett térdelő áldozat mellett. Sotloffot a video tanúsága szerint lefejezték.

Az felvételen a terrorista – aki egyébként a a londoni bevándorlókra jellemző akcentussal beszélt – egy másik újságíró, a brit David Haines kivégzését is kilátásba helyezte. A britek korábban megpróbálták kiszabadítani Haines-t, de az akció nem járt sikerrel.

Barack Obama amerikai elnök azt ígérte, hogy olyan koalíciót hoz létre, amivel meggyengítik és megsemmisítik az Iszlám Államot, vagyis az ISIS-t, hogy az többé ne jelenthessen veszélyt Irakra, a régióra és az Egyesült Államokra nézve. „Akik elkövetik azt a hibát, hogy amerikaiakat bántanak, megtanulják majd, hogy nem felejtünk, és messzire érünk el” – mondta, de hozzátette, hogy az Iszlám Állam elleni harc időbe telhet.

Szerinte a szervezet elleni légi csapások sikeresek voltak, segítenek az iraki biztonsági helyzet javításában. Obama újabb 350 amerikai katonát küldött Bagdadba, az ottani amerikai nagykövetség védelmének megerősítéséhez. Ezzel már több mint 1000 amerikai katona van Irakban.

Forrás: index.hu + jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp