Sárga csillagos gyerekpólót árult a Zara

A Zara ruhakereskedelmi üzletlánc egy, a koncentrációs táborok rabruháira igencsak emlékeztető pólót forgalmazott kisgyerekek számára. A nagy felháborodásra való tekintettel azonban gyorsan ki is vonták a forgalomból a sárga csillagos ruhadarabot.

A Zaránál valamiért úgy gondolhatták, hogy jó ötlet a babákat az auschwitzi koncentrációs táborban viselt rabruhára emlékeztető pólókba öltöztetni. Máskülönben bizonyára nem dobják piacra világszerte – így természetesen Izraelben is – a csíkos seriff pólónak nevezett ruhadarabot. A spanyol ruhakereskedelmi cég ugyanis egy olyan fekete-fehér csíkos pólót árusított a babaosztályon, amelynek a bal felső részén egy hatágú, sárga csillag található. Igaz, a csíkok átlósak, a csillagba pedig beleírták, hogy seriff, de valószínűleg senkinek sem a vadnyugat ugrik be elsőre, amikor a pólóra pillant.

A botrány persze nem maradt el, a Zara Facebook, illetve Twitter oldalát például elárasztották a felháborodott vásárlók bejegyzései. A tiltakozás a hatására a Zara bocsánatot kért és kivonta a pólókat a forgalomból. Nem ez az első eset azonban, hogy a Zara ilyen botrányba keveredik. Hét évvel ezelőtt a cégnek egy táskakollekciót kellett leszedetnie a polcokról, mivel azon horogkeresztek voltak láthatók.

Forrás: haaretz.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp