Több százan tüntettek az antiszemitizmus ellen Dániában

Zsidók és nem-zsidók tüntettek az ellen, hogy az utóbbi hetekben Európa más országaihoz hasonlóan Dániában is erősödik az antiszemitizmus az izraeli erők és a Hamas összecsapásai miatt.

Nemrég Kipát, Dávid csillagot és más zsidó szimbólumokat viselők demonstráltak Koppenhága főként muszlimok lakta negyedében.

tüntetők Koppenhágában
tüntetők Koppenhágában

Rasmus Yarlov, a város főtanácsosa azt mondta, azért csatlakozott a felvonuláshoz, hogy tiltakozzon az ellen, hogy Dániában a helyzet olyan mértékben romlott, hogy a zsidók arra kényszerültek, hogy titkolják az identitásukat annak érdekében, hogy ne támadják meg őket.

„Meg kell mutatnunk, hogy a zsidó szimbólumok, az öltözködés a koppenhágai utcakép része, nem valami abnormális dolog”, nyilatkozta Yarlov a CCTV-Amerika hírműsorának.

A felvonulást azért a muszlim negyedben tartották, mert a muzulmán bevándorlók közösségének tagjai követték el a zsidók elleni támadások nagy részét Dániában.

Az európai muzulmánokat gyakran éri az a vád, hogy nem tesznek különbséget a zsidógyűlölet és Izrael politikájának ellenzése között. Palesztin-barát ellentüntetők is megjelentek a felvonuláson, amelyet provokatívnak éreztek. Az egyik asszony megjegyezte, hogy az antiszemitizmus ellen tüntetők támogatják a Palesztinában folyó népirtást, ami elfogadhatatlan.

A zsidó közösség vezetője, Jonatan Souse tiltakozott az ellen, hogy provokációról lenne szó.

„Önmagában az provokatív, hogy valaki ezt annak gondolja”, mondta. „Semmi rosszat nem csinálunk! A rossz az, hogy félnünk kell, ha zsidó szimbólumokat viselünk magunkon. Ez maga a provokáció”, tette hozzá.

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp