Vándorútra indulhatna a Sziget Rubik-épülete

A Sziget egyik új helyszíne volt a logikai játékok sátra mellett felállított Rubik sziget, ami az idén negyvenéves Rubik-kockát népszerűsítette. A projekt kreatív vezetője, Radnai Péter szerint az épületet el lehetne vinni az ország más pontjaira. A távlati cél a magyar kreativitást ünneplő budapesti központnak a megépítése.
A helyszínt hat konténerből és egy vázszerkezetből állították össze, egész ötletesen, és bár az épület formája inkább tégla lett, mint kocka, a festéséről rögtön a játék juthatott a látogatók eszébe. A hat konténer közül kettőt lefoglalt a földszinti kocsma, a több négyben pedig négyféle módon borultak le az egyik legsikeresebb magyar találmány előtt. Rögtön az elsőben például azzal, hogy más híres, és a hétköznapokban elterjedt magyar találmányokkal (például gyufa, golyóstoll) szerepeltették együtt, minden találmányt egy-egy portréfotón elhelyezve, olyan arcokkal, akik akár a Szigeten is előfordulhatnak.

Rubik konténer
Rubik konténer

Egy konténerben filmvetítés kapott helyet (régi reklámok és dokumentumfilmek, illetve egy kertévés anyag), egyben inkább kicsiknek való kreatív foglalkoztatósarok, az utolsóban pedig kockakirakó bajnokok,

Közben a helyszín aljában folyamatosan mentek a bemutatók és versenyek. A többnapos megmérettetést végül a magyar származású, tízéves Robert Alexander Antal nyerte 22,48 másodperccel.

A projekt kreatív vezetője, Radnai Péter szerint az épületet el lehetne vinni az ország más pontjaira, más rendezvényekre is, akár egy vándorkiállítást csinálni. A távlati cél a magyar kreativitást ünneplő budapesti központnak a megépítése.

Forrás: nol.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp