A Mazsihisz szolidáris az üldözött keresztényekkel

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek írt levélben fejezte ki az üldözött keresztényekkel vállalt szolidaritását. Miközben keresztények ezreit gyilkolják, a világ közvéleményének jó része inkább Izrael önvédelmi jogának megkérdőjelezésével foglalkozik.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi közösen írt levelében úgy fogalmazott: az utóbbi hetek fejleményei arra késztették őket, hogy ne hagyják szó nélkül azt, ami a keresztény kisebbséggel Irakban, Szíriában és a világ több országában történik.

A zsidóság kétezer éve saját sorsán keresztül tanulta meg, milyen üldözöttnek, kitaszítottnak lenni, és milyen az, amikor életüket közvetlen fenyegetés éri, vagy amikor a teljes megsemmisüléssel kell szembenézniük – olvasható a levélben.

Heisler András és Schweitzer József hozzáteszi, miközben keresztény felnőttek és gyermekek ezreit gyilkolják, a világ közvéleményének jó része nem ezzel, hanem Izrael önvédelmi jogának megkérdőjelezésével foglalkozik. A Hamasz terrorista szervezet minden erejével azon dolgozik, hogy „hazugságok tömkelegét tárja a sajtó elé”, miközben azzal az Iszlám Állam elnevezésű szélsőséges szunnita csoporttal működik együtt, amely „a tömeggyilkosságokat, az emberiség elleni bűnöket elköveti” – írják.

Keresztények Irakban

Keresztények Irakban

Forrás: MTI

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp