Új stúdióalbumot jelentet meg a 80 éves Leonard Cohen

A lemez a Rolling Stone magazin információi szerint a Popular Problems címet viseli majd, a megjelenés dátuma pedig szeptember 22. lesz, ami pont Leonard Cohen nyolcvanadik születésnapja utáni nap. Ez lesz a tizenharmadik nagylemeze.

Bár a megjelenés dátumát, sőt tényét még nem erősítették meg hivatalos forrásból, a hír mégis hitelesnek tekinthető, hiszen a dublini Leonard Cohen Event 2014 című hivatalos Cohen-rajongói rendezvényen a Cohen-weboldalt kezelő Jarkko Arjatsalo adta át az üzenetet a rajongóknak: “Leonard keményen dolgozott az új dalokból álló lemezén. Arra kért, hogy mondjam el nektek, a Popular Problems szeptember végén, röviddel nyolcvanadik születésnapja után jelenik meg.”

Leonard Cohen
Leonard Cohen

Az eredetileg írónak-költőnek indult (és azóta is több kötetet publikáló) kanadai Leonard Cohen a könnyűzene-történet egyik legnagyobb hatású dalszerző-énekese, előadók és zenekarok tömegére volt óriási hatással, Zorántól a U2-ig. Legutóbbi nagylemeze, az Old Ideas 2012-ben jelent meg, új albuma a tizenharmadik lesz a sorban. Cohen 2010. augusztus 31-én nagy sikerrel koncertezett a Budapest Sportcsarnokban.

Forrás: hvg.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp