Izraelben lehet az ebola gyógymódjának kulcsa

Az ebola továbbra is pusztít Afrikában, az áldozatok száma már ezer fölött jár. Többek között egy izraeli kutatócsoport is dolgozik azon, hogy gyógymódot találjon a halálos vírusra. A kutatás vezetője szerint nem is állnak olyan rosszul.

Dr. Leslie Lobel és Dr. Victoria Yavelsky évekig tanulmányozták az Ebola-vírust és a hozzá igencsak hasonló Marburg-vírust az izraeli Ben Gurion Egyetemen található laboratóriumukban. A betegség túlélőinek vizsgálata során a kutatóknak egy olyan antitestet sikerült izolálniuk, amely reményeik szerint egy hatékony kezelés kifejlesztését segítheti. „Megvizsgáltuk az Ebola- és Marburg-vírus túlélőit Ugandában, megnéztük hogyan reagált az immunrendszerük ezekre a vírusokra, és igencsak erős immunitású túlélőket fedeztünk fel” – magyaráz Lobel a laborokban folyó munkamenetről.

Ebola-vírus
Ebola-vírus

Miután vért vettek a túlélőktől a helyszínen, Lobel és munkatársai a mintákat a Ben Gurion Egyetemen vizsgálták meg, és egy olyan monoklonális antitestet sikerült izolálniuk, amely semlegesíti a vírust. A jelenlegi kutatás viszont még nem lesz kész arra, hogy a mostani járványban megbetegedettek számára segítséget nyújtson. Lobel azonban azt reméli, hogy az izraeli tanulmány mindössze öt éven belül az első igazán hatékony ebola-gyógymódhoz vezet majd.

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet és más források támogatásával a kutatócsoport most éppen azt tervezi, hogy a kutatás következő fázisát külföldre viszi, hogy az ellenanyagot majmokon is kipróbálhassák, mivel ez tiltott Izraelben. „Ha két állatmodellen is be tudjuk bizonyítani, hogy az új gyógymód működik, akkor már embereken is használható lesz” – mondja Lobel, aki azt reméli, hogy az ebola sikeres kezelésének kulcsa már most a Ben Gurion Egyetem laboratóriumaiban található.

Forrás: jspacenews.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp