Izraeli és holland klezmer a Sziget Fesztiválon

Ha valaki éppen a Szigeten jár, és valamiért ott pont klezmer zenét hallgatna, az semmiképpen ne hagyja ki az izraeli Oy Division és a holland Amsterdam Klezmer Band fellépését. Az első ugyanis punkos energiával rendelkezik, míg a második akár szinonimája is lehet a szórakozásnak.

Az Oy Division, Izrael legnépszerűbb klezmer együttese 2008-ban debütált azonos című albumával. Tagjai különféle zenei háttérrel rendelkeznek, és olyan népszerű zenekarokból kerültek ki, mint a Balkan Beat Box, a Ha’biluyim és a My Second Surprise. Ez az „allstarsgroup” a huszadik század első felének kelet-európai, menyegzői jiddis muzsikáját játssza – egyrészt a gyökereit kutatva, másrészt a modern izraeli popzene alternatíváját kínálva.

Oy Division
Oy Division

Kirívó népszerűségének titka nemcsak abban rejlik, hogy Izraelben egyedül rájuk jellemző ez a stílus, hanem abban az átütő, punkos energiában is, amivel azonnal magukkal ragadják a hallgatót. Így válhattak a világ legrangosabb fesztiváljainak vendégeivé, a kortárs klezmer megkerülhetetlen képviselőiként.

A holland Amsterdam Klezmer Band pedig már évek óta sikeresen járja turnéival Európát. A csapat igazi szikraként robbantja be a bulik helyszíneit, óriási élményt garantálva minden egyes helyszínen. Az Amsterdam Klezmer Band név akár szinonimája is lehet a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak.

Amsterdam Klezmer Band
Amsterdam Klezmer Band

Legalábbis a Sziget tájékoztatója szerint erre lehet majd számítani. Mindenesetre az Oy Division augusztus 13-án, 17 órakor játszik a Világfalu Színpadon, az Amsterdam Klezmer Band pedig 15-én, 18 órakor az Európa Színpadon lép fel.

Forrás: sziget.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp