A zsidó nagymama tud egy-két trükköt

A 85 éves Sheila Vogel-Coupe nem egy átlagos zsidó nagymama, ugyanis ő Nagy-Britannia legidősebb prostituáltja. Most éppen egy új dokumentumfilmben nyűgöz le mindenkit.

A legtöbb zsidó nagymama étvágya a marhaszegy, a gefilte fish és a kugli határáig terjed. Nem úgy Sheila Vogel-Coupe-é: ő szexre éhes. Sheila 85 éves és valószínűleg ő Nagy-Britannia legidősebb prostituáltja, vagy, ahogy ő szereti nevezni magát: „kísérő” hölgye.

Sheila Vogel-Coupe
Sheila Vogel-Coupe

A kétszeres özvegyet, aki négy évvel ezelőtt, 81 éves korában lett szexmunkás a My Granny the Escort (Nagymamám a kísérő) című filmben láthatjuk, amelynek premierje május 29-én volt a brit Channel 4 műsorán. A filmben két másik „idősebb kísérővel” tűnik fel, mindhárman 60 felettiek. Azonban védekezésmentes attitűdje választott szakmája iránt és rendkívül előrehaladott kora miatt, Sheila vált a globális média rajongásának tárgyává. „Nem szégyellem kimondani, hogy szeretem a szexet” – mondja.

Charlie Russell a film készítője, a filmre készülve, kutatás közben talált rá Sheila Vogel-Coupe-ra. Csak érintőlegesen hallott arról a bulvárlapok által felkapott 2010-es botrányról, amelyben Sheila érintve volt. Paparazzók képeket készítettek arról, amint Sheila megérkezik egy szállodához, ahol egy ügyfelével találkozott. Unokája, az X-Factor versenyző Katie Waissel mindezt borzalmasnak és kínosnak minősítette.

Katie Waissel megszakította a kapcsolatot nagymamájával, majd azzal vádolta őt, hogy tönkreteszi esélyeit, hogy sztárrá válhasson. Megtorlásként Sheila, Cecilia Bird néven szerepelt a The Great British Granny Bang című pornófilmben, majd egy reggeli tévéműsorban az állította, hogy valójában az unokája teszi tönkre az ő karrierjét.

Az Egyesült Királyságban az 1956-os és 2003-as szexuális bűncselekményekről szóló törvény bünteti a prostitúciót, de szexuális szolgáltatásért pénzt elfogadni lehet, ha a személy, aki a szolgáltatást kínálja, már elmúlt 18 éves és az ügylet nem a nyilvánosság előtt zajlik.

Hivatalosan Sheila Vogel-Coupnak átlagosan tíz ügyfele van egy héten, órabére a 420 dollárt is eléri. Amikor Russel a filmet készítette éppen egy komoly operáció után lábadozott otthon, ami miatt hónapokra távol maradt az üzlettől. Azonban a film elkészülése alatt meggyógyult és visszatért a munkába, a gazdag ügyfelek, a hotelek és rendezvények bálványozott világába.

„Az emberek könnyen ítélkeznek” – jegyzi meg egy liberális zsinagóga nyolcvanéves tagjaként. “Ez nem olyan, mintha gyilkos volnék. Nem bántottam senkit.”

Azt mondja, az északnyugat-londoni zsidó közösség – ahová ő is tartozik – többsége közvetlenül nem konfrontálódott vele a tevékenysége miatt. Ő csak azzal a néhánnyal vitatkozik, akik viszont igen. „Még sosem szexeltek?”

Sheila szerint zsidó férfi barátai közül többen támogatták őt, akárcsak 30-40 évvel fiatalabb zsidó ügyfelei is, akik eddig „Minden jót” kívántak neki. „Szerintem Sheila fantasztikus” – mondja róla Russell. „Csodálatos a humorérzéke és különösen inspiráló személyiség, annak ellenére, amit a megélhetéséért csinál.”

Ugyanakkor a rendező, aki korábban is provokatív témákat választott filmjei témájául, mint például a halálba segítés, sajnálja Sheilát, akivel rokonai minden kapcsolatot megszakítottak, egy lányát és egy unokáját kivéve (három lánya, három unokája és két dédunokája van). „Sajnálnék bármely nyolcvanas éveiben járó embert, ha tudnám, hogy a családja nem támogatja” – mondja Russell.

Sheila és unokája
Sheila és unokája

A magány volt az, ami elvezette Sheila Vogel-Coup-ot, a lengyel zsidó bevándorlók dédunokáját, mostani elfoglaltságához. Első férje zsidó volt, aki 46 év házasság után betegségben halt meg. Második férje halála után döntött úgy, hogy újra társaságot keres, ezúttal egy elég szokatlan módon.

Úgy tűnik, nem sokat aggódott azon, hogy volt férjei helyeselnék-e új karrierjét. „Fogalmam sincs róla, hogy mit szólnának hozzá” – mondja. Az a tabu, hogy ilyen idősen a világ legrégebbi szakmáját gyakorolja, nem érdekli. “Elégedettséggel tölt el, ha egy férfit boldoggá tehetek. A férfiak azért jönnek hozzám, amit otthon nem kapnak meg” mondja. És az sem mellékes, hogy anyagilag jól jár vele.

Sheila emlékszik 15 évvel ezelőtti izraeli útjára. Tetszett neki az ország, de az emberek, akikkel ott találkozott nem-annyira. Azt mondták neki, hogy mint zsidónak, Izraelt kellene a hazájának tekintenie. „Én az a fajta ember vagyok, aki nem szereti, ha megmondják neki, hogy mit kéne tennie” – mondja.

Forrás: timesofisrael.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp