RAKÉTAMENTES VAKÁCIÓ

Számos magyarországi zsidó intézmény összefogásának köszönhetően egy 40 fős ifjúsági csoport érkezik vakációzni Izrael –  a bombák által leginkább veszélyeztetett – Eshkol és Sa’ar Hanegev régiójából Magyarországra.A szervezők kérik, hogy aki teheti, további pénzadománnyal támogassa a gyerekek programjait.

Olyan 20-25 év közötti ifjúsági vezetők (mádrichok) jönnek, akik kisebb gyerekekkel foglalkoznak, ám fizikai és lelki erejük fogytán van. Az itt szerzett feltöltődés nem csak számukra, de rajtuk keresztül más gyerekekre is jó hatással lesz.

izraeli gyerekek óvóhelyen
izraeli gyerekek óvóhelyen

A program kezdeményezője Verő Tamás rabbi, Izraelben tett látogatása után azonnal belekezdett a szervezésbe: “Izrael egész területén, de különösen a Gáza körüli területeken élő gyerekek a várva várt vakációjukat otthonukban és óvóhelyeken töltik.  Sajnos az összesnek nem tudunk, de legalább egy kis csoportnak szeretnénk igazi nyári vakációs élményeket nyújtani azzal, hogy egy hetet nem a rakéták árnyékában, hanem a városnézéssel és a Balaton partján tölthetnek.”

Verő rabbi szerint eddig soha nem tapasztalt együttműködés és támogatás fogadta a kezdeményezést a megkeresett intézményeknél. Külön kiemelte Szabó Györgyöt, a MAZSÖK elnökét, Heisler Andrást (Mazsihisz) és Rabbi Smuel  Raskint (EMIH).

A fiatalok programjában eddig szerepel egy budapesti városnézés és pár nap nyaralás a Balaton partán lévő MAZSÖK üdülőben.

További anyagi támogatásokat a MAZSÖK számlájára várunk. Kérjük a megjegyzés rovatba beírni, hogy “rakétamentes vakáció”. Az összegyűlt adományokat a gyerekek programjainak fedezésére fogják fordítani a szervezők.

Bankszámlaszám: 1178 4009 2030 0742 0000 0000 (OTP)
Iban: HU76 11784009-20300742-00000000
Swift: OTPVHUHB

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp