Izraelben vádat emeltek a palesztin tizenéves gyilkosai ellen

Vádat emelt az ügyészség csütörtökön az ellen a három izraeli szélsőséges ellen, akik néhány héttel ezelőtt elraboltak és halálra égettek egy palesztin tizenévest. A három tettes személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit tudni, hogy egy, a ciszjordániai Adam zsidó telepen élő 29 éves férfiról és két, vele rokonságban álló 16 éves fiúról van szó. A fiatalkorú elkövetők egyike Jeruzsálemben, másikuk pedig Bét-Semesben élt.

A gyanúsítottakat egyebek mellett Mohamed Abu Kádir elrablásával és meggyilkolásával vádolják. A rendőrség arra gyanakszik, hogy egy másik arab fiút is el akartak rabolni, de nem sikerült nekik.

Mohamed Abu Kádir
Mohamed Abu Kádir

A szélsőségesek korábban bevallották a tizenhat éves meggyilkolását. A palesztin fiút egy kocsiba tuszkolták és elhurcolták egy kelet-jeruzsálemi lakónegyedből. Nem sokkal később találták meg elégett holttestét Jeruzsálem egy erdős részén. A rendőrség szerint a gyilkosság bosszú volt három ciszjordániai zsidó fiatal korábbi elrablásáért és meggyilkolásáért.

Simon Peresz izraeli államfő az esetet követően kijelentette, hogy nem söprik szőnyeg alá a nyomozás eredményeit, és példás szigorral megbüntetik a palesztin fiú gyilkosait.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp