Nyári szüret bécsi adományokkal

A Narancsligetben már nyári szüret, azaz nyári vásár van, a Bécsből kapott cikkek ebben az időszakban még gyorsabban forognak, így a bolt árukészlete szinte kétnaponta cserélődik. Adományozni és vásárolni is érdemes ide betérni, az előbbivel segíthetjük a rászorulókat, vásárlóként pedig még váratlan kincsekre is bukkanhatunk.

Hazánkban is egyre többen ismerik fel, hogy önzetlenül adni az egyik legfelemelőbb érzés. Ha anyagi forrásaink szűkösek is, a tárgyi adománynyújtás lehetősége mindenki számára adott. A módszer egyszerű, és többszörös előnnyel jár.

A kellő szociális érzékenységgel megáldott ember az otthonában feleslegessé vált, de még jó minőségű és használható tárgyait – ruhanemű, háztartási eszközök, játék, bútor stb. – adományként beadja egy adományboltba, így valójában megszabadul a megunt tárgyak elhelyezésének gondjától. A bolt a kapott használati cikkeket kedvezményes áron értékesíti azok számára, akik vagy nem tudják az újat megengedni maguknak, vagy szenvedélyük a nem hagyományos bolti közegben (értsd: használtcikk-kereskedésekben) való „kincsvadászat”, ám a valódi pozitív csavar ez után következik: a boltot üzemeltető non-profit szervezet a befolyt összeg egy részét rászoruló családok megsegítésére fordítja.

A VII. kerületi Síp utcában 2011 decemberében nyílt, hangulatos Narancsliget Adományközpont eddigi fennállása óta 235 egyéni és céges adományozó segítette a küldetés teljesítését, közülük is kiemelkedik a bécsi Hilfe und Hoffnung Alapítvány, amely minőségi árut szállít a bolt számára az osztrák fővárosból.

A központ állandó vevőköre folyamatosan bővül, a környéken dolgozók rendszeresen beugranak körülnézni, és a környéken sétáló külföldiek is gyakran betérnek ide, majd egyedi, a környék kultúrájára jellemző judaikákkal távoznak. A Narancsliget mellett működő Jaffe Családsegítő Központ által támogatott családok minden hónap utolsó péntekén, kedvezményes ruhabörzén vehetik meg a megmaradt árukat.

A Narancsligetben már nyári szüret, azaz nyári vásár van, a Bécsből kapott cikkek ebben az időszakban még gyorsabban forognak, így a bolt árukészlete szinte kétnaponta cserélődik.

Narancsliget Adományközpont

Budapest VII., Síp utca 14.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp