Nyári szüret bécsi adományokkal

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Narancsligetben már nyári szüret, azaz nyári vásár van, a Bécsből kapott cikkek ebben az időszakban még gyorsabban forognak, így a bolt árukészlete szinte kétnaponta cserélődik. Adományozni és vásárolni is érdemes ide betérni, az előbbivel segíthetjük a rászorulókat, vásárlóként pedig még váratlan kincsekre is bukkanhatunk.

Hazánkban is egyre többen ismerik fel, hogy önzetlenül adni az egyik legfelemelőbb érzés. Ha anyagi forrásaink szűkösek is, a tárgyi adománynyújtás lehetősége mindenki számára adott. A módszer egyszerű, és többszörös előnnyel jár.

A kellő szociális érzékenységgel megáldott ember az otthonában feleslegessé vált, de még jó minőségű és használható tárgyait – ruhanemű, háztartási eszközök, játék, bútor stb. – adományként beadja egy adományboltba, így valójában megszabadul a megunt tárgyak elhelyezésének gondjától. A bolt a kapott használati cikkeket kedvezményes áron értékesíti azok számára, akik vagy nem tudják az újat megengedni maguknak, vagy szenvedélyük a nem hagyományos bolti közegben (értsd: használtcikk-kereskedésekben) való „kincsvadászat”, ám a valódi pozitív csavar ez után következik: a boltot üzemeltető non-profit szervezet a befolyt összeg egy részét rászoruló családok megsegítésére fordítja.

A VII. kerületi Síp utcában 2011 decemberében nyílt, hangulatos Narancsliget Adományközpont eddigi fennállása óta 235 egyéni és céges adományozó segítette a küldetés teljesítését, közülük is kiemelkedik a bécsi Hilfe und Hoffnung Alapítvány, amely minőségi árut szállít a bolt számára az osztrák fővárosból.

A központ állandó vevőköre folyamatosan bővül, a környéken dolgozók rendszeresen beugranak körülnézni, és a környéken sétáló külföldiek is gyakran betérnek ide, majd egyedi, a környék kultúrájára jellemző judaikákkal távoznak. A Narancsliget mellett működő Jaffe Családsegítő Központ által támogatott családok minden hónap utolsó péntekén, kedvezményes ruhabörzén vehetik meg a megmaradt árukat.

A Narancsligetben már nyári szüret, azaz nyári vásár van, a Bécsből kapott cikkek ebben az időszakban még gyorsabban forognak, így a bolt árukészlete szinte kétnaponta cserélődik.

Narancsliget Adományközpont

Budapest VII., Síp utca 14.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp