Elfogták a palesztin fiú megölésével gyanúsított zsidó szélsőségeseket

Az izraeli rendőrség elfogott hat zsidó szélsőségest, akiket egy palesztin tizenéves megölésével gyanúsítanak.

Az egyik zsidó szélsőségesként leírt gyanúsított vallomást tett és társait is megnevezte a Sin Bet belbiztonsági szolgálat kihallgatóinak. Ötük őrizetbe vételét nyolc, egyikükét öt nappal hosszabbította meg a bíróság, s a vádlottak egyelőre nem találkozhattak ügyvédeikkel.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök részvétét nyilvánította az áldozat családja felé, s megígérte, hogy igazságot szolgáltat majd számukra a bíróság. „Az efféle gyilkosoknak nincs helye társadalmunkban” – mondta a kormányfő, de Mahmoud Abbász palesztin elnök bizalmatlan az izraeli törvénykezéssel kapcsolatban, és az ENSZ beavatkozását kérte a nyomozásba.

Mohamed Abu Kádir, a meggyilkol palesztin fiú
Mohamed Abu Kádir, a meggyilkol palesztin fiú

A tizenhat éves fiút szerda hajnalban ölték meg, a nyomozás eddigi megállapításai szerint nacionalista indíttatásból. Az elkövetők személyazonosságát egyelőre nem lehet nyilvánosságra hozni Izraelben.
A palesztin fiatalt szerda hajnalban egy kocsiba tuszkolták és elrabolták egy kelet-jeruzsálemi lakónegyedből. Nem sokkal később megtalálták 90 százalékban megégett holttestét Jeruzsálem egy erdős részén.

Az elfogottak egy szélsőséges zsidó csoport tagjai voltak, ketten ismert nacionalista aktivisták,  nyilatkozta név nélkül egy tisztviselő. Egy ipari kamera tanúséga szerint két fiatal férfi közelítette meg, és ültette az autóba a palesztin fiatalt, majd gyorsan elhajtottak a környékről.

Az esetnek több szemtanúja is volt, akik egy darabig üldözték a kocsit, majd értesítették az elrabolt fiú édesapját. Egy óra elteltével a rendőrség a mobiltelefonja lapján találta meg az áldozatot. A palesztinok szerint a június 12-én elrabolt és megölt három izraeli fiatal megbosszulására ölték meg a kelet-jeruzsálemi tizenévest néhány órával eltemetésük után.

A palesztin áldozat édesanyja a gyilkosok megbüntetését kéri, s hogy házaikat rombolják le az izraeli hatóságok, ahogy azt a palesztin terroristák házaival teszik.

Forrás: mti.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp