Megtalálták a három eltűnt izraeli tizenéves holttestét

Megtalálta a három vélhetően elrabolt izraeli tizenéves holttestét hétfőn az izraeli hadsereg Hebron mellett, tizennyolc nappal az autóstoppos fiatalok eltűnése után. Eltűnésük helyétől mindössze néhány kilométerre találták meg a vallásos iskolába járó tizenéves diákok földi maradványait. A tetemek végleges azonosítása még nem fejeződött be.

Naftali Fraenkel, Gilad Shaar és Eyal Yifrah holttestét egy aknában találták meg Hebron közelében – közölte az IDF, az izraeli hadsereg szóvivője. A fiúkat megkötözve gyilkolhatták meg, és sebtében hantolhatták el tetemüket.

A három ortodox fiatal – akik közül kettő 16, egyikük 19 éves volt – a jesivából hazafelé stoppolt Gus Ecionban, amikor elrabolták őket.

Palesztin források szerint Hebrontól északra, a hadsereg kutatásainak helyén összecsapások zajlottak hétfőn.

Az izraeli kormány hétfő este rendkívüli ülést hívott össze a fejlemények miatt.

A biztonsági szakemberek szerint csak rövid idő telt el az áldozatok elrablása és megölésük között. Az eltűnést követő napon az izraeli nyomozók már tudták, hogy két, a Hamászhoz tartozó fegyveres hurcolta el a fiatalokat, de az elkövetőknek is nyomuk veszett.

A gyilkossággal gyanúsított huszonkilenc és harminchárom éves palesztin férfi már éveket töltött izraeli börtönökben. Palesztin források szerint az izraeli katonák rajtaütöttek a gyanúsítottak hebroni házain, akik a feltételezések szerint azért ölték meg az izraelieket, majd ásták el holttestüket, hogy később kiadatásukért fogolycsere-tárgyalásokat kezdjenek az izraeli börtönök palesztin rabjaiért.

A Hamász tagadta közvetlen részvételét az akcióban.

Az emberrablást elítélte Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke is, és a palesztin biztonsági erők együttműködtek az izraeliekkel az eltűnt fiatalok felkutatása érdekében.

Június 12., az emberrablás óta több száz palesztin radikálist fogtak el az izraeli biztonsági erők, hogy az eltűnt izraeliek nyomára bukkanjanak.

Forrás: mti.hu + szombat.org

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp