Rangos díjat osztott meg egy izraeli zenekar egy palesztinnal

Egy izraeli metál zenekar, az Orphaned Land megnyerte a műfajban az egyik legrangosabbnak számító Golden Gods-díj egyik kategóriáját. A díjat pedig megosztották egy palesztin együttessel. Egy jó példa a zsidó-muszlim együttműködés lehetőségére!

Orphaned Land
Orphaned Land

Az izraeli Orphaned Land zenekar nyerte a brit Metal Hammer magazin Golden Gods gálájának egyik díját. A progresszív metált játszó együttes a Global Metal kategóriában került a legjobb öt közé, ahol iráni, indonéz, indiai és argentin zenekarokkal versenyzett a rangos díjért. A kategória győztesét internetes szavazás alapján választották ki, és a nyertest a Londonban megrendezett gálán jelentették be. Az Orphaned Land tagjai úgy döntöttek, hogy megosztják a díjat a palesztin Khalas zenekarral, amellyel jelenleg is együtt turnéznak.

“Büszkén mondhatom, hogy az Orphaned Land 23 éve alatt a metal zene sikeres leckét adott a politikusoknak abban, hogy ha valóban akarnák, akkor ez mennyire könnyű lehetne. Abed a Khalas-ból a testvérem, mind történelmileg, mind pedig a jelenben. Ezért úgy gondoltam, hogy megosztom vele a díjat, mert ez az, amit testvérek csinálnak: megosztanak. Zenét, ételt, otthont és díjakat. Békét” – mondja Kobi Farhi, a zenekar frontembere.

Az Orphaned Land amúgy 1991-ben alakult, eredetileg Resurrection néven, de már egy évvel később átkeresztelték a mostani nevére. Az izraeli együttes a metált ötvözi zsidó, arab és egyéb közel-keleti népzenével, ennek köszönhetően pedig az arab országokban is igen nagy népszerűségnek örvend. Ráadásul gyakran visznek magukkal koncertezni palesztin zenekarokat is. 2010-ben viszont éppen az Orphaned Land volt a Metallica előzenekara az amerikaiak tel-avivi koncertjén. Játszottak már a világ szinte minden pontján, Magyarországon is több alkalommal felléptek. Eddig öt lemezük jelent, a legutolsó All Is One címmel 2013-ban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp