Natalie Portman 33 éves – 5 érdekesség a színésznőről

A napokban lett 33 éves Natalie Portman, akiről a leginkább csak annyit tudunk, hogy a Harvardon végzett és azt, hogy zsidó. Íme öt tovább érdekesség a világhírű színésznőről. 5. Férjes asszony és anyuka, aki Long Islanden él.

Portman régóta egyaránt nagyon népszerű fiatal és idős zsidó férfiak körében, ám a színésznő mára már férjnél van és egy Aleph nevű kisfiú édesanyja. Ez lehet, hogy kiábrándítóan hat majd azokra a férfiakra, akiket általában nemcsak a külseje bűvöli el, hanem az is, hogy Izraelben született.

4. Az egyik legjobban fizetett színésznő

A Forbes magazin szerint a Harvardon diplomázott Portman a 8-dik legjobban fizetett színésznő, 2013-ban 14 millió dollárt keresett, annak ellenére, hogy ebben az évben elsősorban a családjára fordította az energiáit.

3. Hamarosan Párizsba költözhet

Portman egy francia balett táncoshoz ment feleségül, és bejelentette, idén elképzelhető, hogy Franciaországba költözik, ahol a férje a Párizsi Operaház és Balett Intézet igazgatója lesz.

2. Visszatér az izraeli gyökereihez

Habár valószínűleg áttelepül Párizsba, az izraeli születésű színésznő Izrael felé is kacsintgat. Salamon király óta talán ő a leghíresebb jeruzsálemi, és most egy új projekten dolgozik Izraelben. Portman a rendezője, a forgatókönyvírója és a főszereplője Amos Oz magyarul is megjelent memoárjából, a Szeretetről, sötétségről című könyvből készült filmnek, amelyet Izraelben forgatnak.

1. Ultra-ortodox zsidók tiltakoznak ellene

Nem mindenki örült annak, hogy Portman Jeruzsálemben forgatja a Szeretetről, sötétségről című filmet. A Nahlaot városrészben élő ultra-ortodox zsidók tiltakoztak az ellen, hogy filmre veszik a környéket, ahol rengeteg zsinagóga és jeshiva található. Néhányan még a falakra is ráfirkálták az „idegen invázió” feliratot. Mások azért megengedőbbek voltak, a Jeruzsálemi Fejlesztési Felügyelet 460 000 dollárt adományozott Portmannak azért, hogy a városban forgasson.

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp