A világ tíz legantiszemitább országa

A Rágalmazás-ellenes Szövetség (Anti-Defamation League) az egész világra kiterjedő összehasonlító vizsgálatot végzett az antiszemitizmussal kapcsolatban. Az ADL szerint 1 milliárd ember vall antiszemita nézeteket világszerte, de a tanulmány kiemeli azt is, hogy a világ különböző tájain élő emberek fele nem is hallott a holokausztról, illetve azt gondolja, hogy az nem történt meg. Íme a világ legantiszemitább országai.

10. Egyesült Arab Emirátus, Katar, Marokkó

Mindhárom országban ugyanakkora antiszemitizmust mértek, 80%-os a lakosság antiszemitizmusa. A katariak 82%-a mondta azt, hogy a viselkedésük miatt utálja a zsidókat, ugyanezt vallották az Egyesült Arab Emirátusban lakók, illetve a marokkóiak 67%-a mondta azt, hogy sosem hallottak a holokausztról.

9. Jordánia

Jordániában 81% az antiszemitizmus indexe, ezzel a 9-dik helyre került a listán. Annak ellenére, hogy Jordánia Izrael egyik legfontosabb szövetségese Közel-Keleten, a jordániaiak 84 százaléka nyilatkozott negatívan a zsidó államról, míg 96%-uk vélekedik pozitívan Palesztináról.

8. Bahrein

Bahreinben 962,145 felnőtt él, közülük 780,000 antiszemita, így a zsidóellenes index itt 81%. 79%-uk mondta azt, hogy a zsidók lojálisabbak Izraelhez, mint a saját szülőhazájukhoz, amely az egyik leggyakrabban előforduló antiszemita nézet a kutatás szerint.

7. Kuwait

A kuwaitiak körülbelül 82%-a antiszemita, és a megkérdezettek 80%-a mondta azt, hogy sok olyan embert ismer, akik nem szeretik a zsidókat. 68%-uk soha nem hallott és nem is tanult a holokausztról.

6. Tunézia

Tunézia a világ hatodik legantiszemitább országa, 86%-os indexszel annak ellenére, hogy egy viszonylag erős zsidó közösséggel büszkélkedhet. A tunéziaiak 85%-a gondolja azt, hogy a zsidók túl nagy a hatalmuk a világban, 81%-uk szerint túlzott befolyást gyakorolnak a médiára. A lakosság 88%-a táplál negatív érzelmeket Izraellel szemben.

5. Líbia

Líbia antiszemitizmus indexe 87%, a lakosság 77%-a vallotta azt, hogy sok olyan ismerősük van, aki nem szereti a zsidókat. 69%-uk soha nem hallott a holokausztról.

4. Algéria

Az algírok 87%-a antiszemita, és ugyanennyien nem kedvelik Izraelt a kutatás szerint. Viszont 97%-uk pozitívan nyilatkozott Palesztináról.

3. Jemen

88%-uk antiszemita, és majdnem ugyanennyien vallották azt, hogy még soha nem találkoztak zsidóval. Az ADL kutatása szerint nagy mértékben meghatározza egy személy antiszemita nézeteit és érzelmeit, hogy találkozott-e már egyáltalán zsidóval.

2. Irak

Irak csupán 1%-kal maradt le a világ legantiszemitább országa mögött. 92%-uk nem szereti a zsidókat, 83%-uk szerint a zsidók lojálisabbak Izraelhez, mint a szülőhazájukhoz, és 85%-uk szerint a zsidóknak túl nagy a befolyásuk a nemzetközi pénzügyi piacok fölött. 81%-uk vallotta azt, hogy a viselkedésük miatt utálja a zsidókat.

1.   Ciszjordánia és Gáza

Habár Ciszjordánia és Gáza nemzetközileg nem elismert önálló nemzet, mégis ezt a területet szokás Palesztinaként emlegetni. A lakosság 93%-a antiszemita, 81%-uknak van negatív véleménye Izraelről. 72%-uk mondta azt, hogy a holokauszt megtörtént, de az ott megölt zsidók számát nagymértékben eltúlozzák a történészek.

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp