A világ 10 legkevésbé antiszemita országa

A Rágalmazásellenes Szövetség (Anti-Defamation League) nemrég közzétett egy jelentést a világ különböző országaiban mérhető antiszemitizmussal kapcsolatban. Íme a legkevésbé antiszemita országok. 10. Thaiföld

A thaiföldiek 13 százaléka vallott antiszemita nézeteket, így az ország épphogy bekerült a tízes listába, és gyarapítja azoknak az ázsiai országoknak a számát, amelyek filoszemitáknak mondhatók.

9. Tanzánia

Tanzániában 12%-os antiszemitizmust mértek, ez az egyetlen afrikai ország, amely felkerült a tízes listára, annak ellenére, hogy a lakosság 95%-a mondta azt, hogy még soha életében nem találkozott zsidóval.

8. Dánia

A dán felnőtt lakosság 9%-a antiszemita, így ez az ország a legfiloszemitábbak közé tartozik Európában.

7. Az Egyesült Államok

Az amerikaiak 9 százaléka antiszemita, ezzel az Államok az amerikai földrész legfiloszemitább országa. Vitathatatlanul itt vannak a legjobb holokauszt programok, amelynek köszönhetően a megkérdezettek csupán 1%-a mondta azt, hogy a holokauszt soha nem történt meg.

6. Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság – Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország – is jól teljesített a felmérésen. A lakosságnak csupán 8 százaléka antiszemita, ezzel 1 százalékkal megelőzték az amerikaiakat.

5. Vietnám

Vietnámban 6 százalék az antiszemitizmus mértéke, amely az egyik legalacsonyabb Ázsiában. A vietnámiak közül senki nem gondolja úgy, hogy a holokauszt nem történt meg, hogy csak kitaláció.

4. Hollandia

A holland válaszadók 5%-a vall antiszemita nézeteket, ezért dobogósak lettek az európai filoszemita országok között.

3. Svédország

Európa legkevésbé antiszemita országa, csupán a lakosok 4%-a nem szereti a zsidókat. A svédeknek csak 2%-a mondta azt, hogy a zsidók felelősek a legtöbb háborúért.

2. Fülöp-szigetek

Itt csupán 3% az antiszemitizmus a felnőtt lakosság körében, és a fülöp-szigetekieknek csak 2%-a gondolja úgy, hogy a zsidók uralják a médiát.

1.Laosz

Laoszban mérték a legkisebb antiszemitizmust, a laosziak csupán 0,2%-a vall antiszemita nézeteket. Mazel tov!

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp