Tárkonyos omlett rókagombával

Ahhoz képest, hogy hivatalosan nyár van, eddig nem sokat sütött a nap. Az esős nyári idő viszont kedvez a gombáknak. Nemrég nagy mennyiségű rókagomba jelent meg a piacon. Szeretem az erdei gombákat, mert sokkal intenzívebb az ízük és izgalmasabb dolgokra lehet használni őket, mint a jó öreg csiperkét. Szeretem raguban, csőben sütve, felfújtban, töltött tésztákban. A Kóser de finom e heti receptje.

De ezt a zsákmányt, nem bonyolítottam túl, egy omlettben végezte egy kevés tárkony és sok snlidling társaságában.

 
Hozzávalók:

6-8 tojás

50 dkg rókagomba
egy szál tárkony
egy marék snidling
napsütés

A rókagombát egy kevés vajon megpárolom. A tojásokat a szokásos módon ellenőrzöm, sózom, borsozom, belekeverem az apróra vágott tárkonyt, majd ráöntöm a gombára, és készre sütöm. Mielőtt teljesen megszilárdulna, ráollózom a snidlinget is.

 
Jó étvágyat!
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp