Rabbi, rendőr és mentős is terjesztett pedofilpornót

Reptéri biztonsági ellenőr, több rendőr, mentős, rabbi és cserkészvezető is volt a 71 letartóztatott pedofil között, akit az elmúlt hónapokban egy fedett akció segítségével kaptak el a New York-hatóságok.

James T. Hayes
James T. Hayes

Ez volt az eddigi legnagyobb szabású akció a legnépesebb amerikai városban a gyermekekről készült, nyíltan szexuális felvételek gyártói, birtoklói és terjesztői ellen, hangzott el a bevándorlási hivatal, a belbiztonsági minisztérium és a New York-i rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján. James Hayes különleges ügynök szerint a gyerekpornó iránti kereslet “járványméretűvé” vált, majd hozzátette: aggasztó az elkövetők szakmai háttere, mostantól egyértelműen megdőlt az a nézet, hogy kizárólag munkanélküli naplopók képesek ilyen mélyre süllyedni”.

A hatóságok emberei a kizárólag egyenrangú felhasználók között működő, kitüntetett csomópont nélküli, úgynevezett peer-to-peer hálózatokat figyeltek meg titokban, amelyeken a felvételeket ingyenesen cserélték ki egymás között. A lebukottak a jelek szerint a legtöbb esetben személyesen nem is ismerték egymást. A gyanúsítottak között volt ápoló, pilóta, elmebeteg-gondozó, programozó és építész is. A 71 letartóztatott személy között volt egy nő is.

A gyanúsítottak kétharmada 30-500 ezer dolláros óvadék fejében szabadlábon védekezhet. A pedofilok kézre kerítését megkönnyítette egy valhallai kerületi rendőrfőnök, Brian Fanelli őrizetbe vétele, aki mag is érintett volt a bűnügyben.

Forrás: mti.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp