Klein Dávid elindult a csúcstámadásra

A tervezettnél két nappal korábban, akár május 25-én feljuthat oxigénpalack nélkül a világ legmagasabb hegyére Klein Dávid, ugyanis a legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint, ha nem is ideális, de a körülményekhez képest jó időjárás várható a hétvégén a Csomolungmánál. Ha feljut a csúcsra, Klein lesz az első hazai hegymászó, akinek sikerülni fog a kimagasló teljesítmény.

Ha oxigénpalack nélkül sikerül feljutnia a 8848 méteres Mount Everestre, Klein Dávid lehet az első hazai hegymászó, akinek sikerülhet a kimagasló sportteljesítmény. A SPAR Everest Expedíció alpinistája az északi alaptáborból kiindulva megkezdte a csúcstámadást. Törekvéseit egy nepáli hegymászótárs, az alaptábor-vezető, az időjárás-előrejelző csapat, illetve egy helyi expedíciós ügynökség segíti.

Klein Dávid (fotó: sparexpedicio.hu)
Klein Dávid (fotó: sparexpedicio.hu)

Klein Dávid május 20-án indul útnak az alaptáborból, a tervek szerint négy nappal később éri el a 3-as tábort, és nepáli idő szerint május 25-én hajnalban sikerülhet feljutnia a csúcsra mintegy 12 órás, folyamatos mászást követően. Ha ez a próbálkozás kudarcot vallana, akkor az előrejelzések szerint június elején még nyílik egy időjárási ablak. A hegymászó a lehető legtovább szeretne az alaptáborban maradni, amíg a monszun időszak be nem köszönt június elején.

Amennyiben elsőre nem sikerül feljutnia a csúcsra, de az időjárási viszonyok és fizikai állapota lehetővé teszi, újra fog próbálkozni még egyszer. Az ehhez szükséges stratégiát, illetve a logisztikai hátteret kiépítette.

Klein Dávid a stratégiáját több éves tapasztalat alapján építette fel, s az orvosi vizsgálatok is azt bizonyították, hogy képes lehet feljutni a Csomolungma tetejére.

A világ legmagasabb hegyére eddig alig 200-an jutottak fel oxigénpalack nélkül.

Forrás: sparexpedicio.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp