Jazzy közönségdíj a Fourtissimonak

Közönségdíjat nyert a Kuna testvérek alkotta Fourtissimo zenekar Funk 4 Fun című slágere a Jazzy Rádió VII. Jazzy Dalversenyén. Az együttes hitvallása, hogy minden stílusban otthonosan mozogjon, alkosson, játsszon, mivel nem szeretnék a repertoárjukból kihagyni egyik műfaj remekeit sem. Véleményük szerint a világ minden táján, minden időben íródtak továbbadásra méltó alkotások, és a berögzült sztereotípiákon átlépve lehet szórakoztatni a közönséget.

Fourtissimo
Fourtissimo

A 90.9 Jazzy Rádió 2014-ben hetedik alkalommal hirdette meg Jazzy Dalversenyét a Budapest Music Centerrel közös szervezésben. A pályázat célja, hogy lehetőséget adjona tehetséges magyar jazz művészeknek a bemutatkozásra, és támogassák őket hírnevük, ismertségük építésében.

A díjátadó gála május 17-én került megrendezésre a Budapest Music Centerben, ahol a nagyközönség előtt derült ki, hogy ki kapja a 2014-es díjat.

Jazzy Rádió Közönségdíjasa a The Fourtissimo Jazz Orchestra Funk 4 Fun című dala lett. Kuna Márton, Ferencz-Kuna Gyula,  Ferencz-Kuna Valéria és Kuna Bence alkotta formáció sokoldalúságára jellemző, hogy a legkülönbözőbb stílusban alkotó neves művészek kérik fel a zenekart együttműködésre. Az utóbbi években a Belmondo, a Balkan Fanatik, Majsai Gábor és Varnus Xavér oldalán is találkozhatott velük a közönség.

1993 óta vannak jelen a zenei piacon, legújabb albumukon hazánk legkiemelkedőbb session-zenészeinek közreműködésével a ’60-70 évek jazz-rock legendáinak útján indultak el.

Céljuk, hogy újból felszínre hozzák, és a nagyközönség elé tárják ezt a méltatlanul mellőzött műfajt a magyar jazz-piacon.

Az együttes hitvallása, hogy minden stílusban otthonosan mozogjon, alkosson, játsszon, mivel nem szeretnék a repertoárjukból kihagyni egyik műfaj remekeit sem. Véleményük szerint a világ minden táján, minden időben íródtak továbbadásra méltó alkotások, és a berögzült sztereotípiákon átlépve lehet szórakoztatni a közönséget. Tapasztalták, hogy a hallgatóság nem különbözteti meg az úgynevezett “komoly”- illetve “könnyű”-zenei műveket, csupán az idő és az alkalom befolyásolja, hogy mikor mire van szükség. Épp ezért úgy érzik, ezen a pályán kötelességük elsősorban a Közönséget kiszolgálni, nem a “szakmának” megfelelni.

 

További díjazottak

I. helyezett: Zolbert- Friendship

II. helyezett: Nagy Adri- Puha takaró

III. helyezett: Szőke Szandra Quintet- Memory Palace

Különdíjasok:

Legjobb hangszerelés: Zolbert- Friendship

Legjobb szólista: Cseke Gabi-Szőke Szandra Quintet

Legjobb szöveg: Bokros Laci- Girly Groove

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp