Megvalósulóban a Memento70 civil mozgalom első programja

Alig két héttel indulása után elindult a Memento70 civil mozgalom első programja, a mosonmagyaróvári Shalom Park emlékmű megépítése.

Shalom Park
Shalom Park

53 magánadományozó jóvoltálból eddig 2,3 millió forint gyűlt össze a Shalom Park emlékművére, holott a környéken kis létszámban élnek zsidók. “Ebből is látszik, hogy sok jó érzésű állampolgárnak fontos, hogy az áldozatokra méltón emlékezzünk” – áll a Memento 70 weboldalán.

A Mosonyi Zsidó Hitközség a helyi mintegy hétszázharminc áldozat emlékére négyszáz négyzetméteres parkot alakít ki, melyben emlékmű áll a Tíz Parancsolat kőtábláival, hirdetve, hogy „Ne ölj!”. Az emlékmű megörökíti a holokauszt környékbeli áldozatainak nevét.

2014. áprilisában harmincöt zsidó és nem zsidó civil szervezet és személy összefogott, hogy társadalmi támogatással létrejöhessenek azok az értékteremtő programok, amelyek állami támogatást nyertek a Magyar Holokauszt Emlékév 2014 Civil Alap pályázatán, de az elnyert forrásokat a programgazdák lelkiismereti okokból visszautasították.

A Memento70 célja, hogy adományszerzés útján, társadalmi összefogással szerezze meg a Civil Alap visszautasított támogatásait, azért, hogy az emlékezést segítő projektjeik megvalósulhassanak..

Forrás: mazsihisz.hu + memento70.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp