Haraszti György lemond vezető tisztségeiről az ORZSÉ-n

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem egyetemi tanácsa nem ért egyet azzal, hogy Haraszti György a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumi elnökeként együttműködési szerződést írt alá a Veritas Történetkutató Intézettel. Haraszti György a tanév végén lemond vezetői tisztségeiről az egyetemen.

Haraszti György
Haraszti György

“Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem egyetemi tanácsa megtárgyalta és nem értett egyet Haraszti György tanszékvezető egyetemi tanár cselekedetével, amely szerint a Mazsihisz-közgyűlés 2014. február 9-én hozott határozatának szellemiségét figyelmen kívül hagyva együttműködési szerződést írt alá a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumi elnökeként a Szakály Sándor vezette Veritas Történetkutató Intézettel” – olvasható a Mazsihisznek mint az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem intézményfenntartójának a közleményében.

Ezért Haraszti György a 2013/14-es tanév végén lemond vezetői tisztségeiről az egyetemen: a történelem és vallásbölcselet tanszék és a zsidó vallástudományi doktori iskola vezetéséről, valamint egyetemi és rektori tanácsi tagságáról.

A Veritas Intézet nemrég együttműködési megállapodást kötött a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvánnyal. Az együttműködési megállapodást a közalapítvány nevében Haraszti György kuratóriumi elnök, a Veritas Történetkutató Intézettől pedig Szakály Sándor főigazgató írta alá.

A történetkutató intézet közleményében azt írta, hogy a két intézmény az idén közös rendezvényekre készül. Közölték: a szeptemberben rendezendő konferencián Megszállástól megszállásig címmel az 1944-45-ös évek sorsfordító eseményeit idézik fel. A másik, október közepére tervezett konferenciát pedig A magyar közigazgatás és a holokauszt címmel tartják majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve.

Forrás: mti.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp