A hősök közöttünk élnek!

Kikből áll a pesti és a vidéki zsidó közösség itt, ma, a 21. század elején? Kikre lehetünk büszkék? A sorozat első része hamarosan a Kibicen, de várjuk a ti ötleteiteket is, kiket lenne érdemes bemutatnunk! Elsősorban olyan személyeket keresünk, akik nincsenek a média figyelmének a középpontjában, hétköznapi emberek, akik a maguk területén valami különlegeset alkottak!

Kereskedők, iparosok, művészek, tanárok, orvosok – mindig ők alkották a városi zsidóság gerincét. Mégis a mai kommunikációban, a zsidóságról való gondolkodásban elsikkad, hogy beszéljünk róluk, a hétköznapi emberekről, akik a maguk területén valami izgalmasat alkottak. A nagypolitika, a hazai és nemzetközi viszonyok elemzése mindent ural, meghatározza a közérzetünket, és természetesen árnyalja a világképünket.

De nem kéne egy kicsit körülnéznünk a saját környékünkön is? Kikből áll a pesti zsidó közösség itt, ma, a 21. század elején? Kikre lehetünk büszkék?

A sorozat első része hamarosan a Kibicen, de várjuk a ti ötleteiteket is az editor@akibic.hu-ra, kiket lenne érdemes bemutatnunk!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp