Itt a legsikeresebb arab-zsidó együttműködés

Új klippel rukkolt elő a kanadai Chromeo elektro-funk duó, amely tagjai egyszerűen csak úgy definiálják magukat, mint „az egyetlen sikeres arab-zsidó együttműködés az emberi kultúra hajnala óta”.

A duót ugyanis Dave 1 és P-Thugg, azaz David Macklovitch és Patrick Gemayel alkotják, a zsidó Dave 1 gitározik és énekel, míg a libanoni születésű P-Thugg mindenféle billentyűs hangszeren játszik. A Chromeo tagjai gyerekkori barátok, a ’90-es évek közepén együtt jártak  Montrealban iskolába. Macklovitch mellesleg a zenélés mellett még francia irodalmat tanít egy amerikai főiskolán.

A duónak mindeddig három nagylemeze jelent meg, és ezek közül a legutóbbi, a 2010-es Business Casual volt a legsikeresebb, ez a Billboard 200-as listáján például egészen a 70. helyig jutott. Az új klip viszont már az idén tavasszal megjelenő, White Women nevet viselő album első videója, amely a Come Alive című dalhoz készült. A Chromeo amúgy már egyszer Magyarországon is fellépett, méghozzá a 2010-es Balaton Sound fesztiválon adtak egy elég jól sikerült koncertet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp