Itt a legsikeresebb arab-zsidó együttműködés

Új klippel rukkolt elő a kanadai Chromeo elektro-funk duó, amely tagjai egyszerűen csak úgy definiálják magukat, mint „az egyetlen sikeres arab-zsidó együttműködés az emberi kultúra hajnala óta”.

A duót ugyanis Dave 1 és P-Thugg, azaz David Macklovitch és Patrick Gemayel alkotják, a zsidó Dave 1 gitározik és énekel, míg a libanoni születésű P-Thugg mindenféle billentyűs hangszeren játszik. A Chromeo tagjai gyerekkori barátok, a ’90-es évek közepén együtt jártak  Montrealban iskolába. Macklovitch mellesleg a zenélés mellett még francia irodalmat tanít egy amerikai főiskolán.

A duónak mindeddig három nagylemeze jelent meg, és ezek közül a legutóbbi, a 2010-es Business Casual volt a legsikeresebb, ez a Billboard 200-as listáján például egészen a 70. helyig jutott. Az új klip viszont már az idén tavasszal megjelenő, White Women nevet viselő album első videója, amely a Come Alive című dalhoz készült. A Chromeo amúgy már egyszer Magyarországon is fellépett, méghozzá a 2010-es Balaton Sound fesztiválon adtak egy elég jól sikerült koncertet.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp