Koponya a Dávid-csillagban: trikókat vett le polcairól a H&M

Izraelben is értékesíteni akarták azt az atlétatrikót, melyen egy Dávid-csillagba ágyazott koponya látható. A H&M őszintén sajnálja és leveszi a polcairól a meggondolatlanul dizájnolt ruhadarabot.

Visszavonta antiszemitának titulált atlétatrikóit a boltok polcairól világszerte a svéd Hennes & Mauritz (H&M) divatárulánc, amelynek kritizált termékén egy fenyegető koponya látható egy Dávid-csillagba ágyazva. A férfi felsőt, amelyet ezen a héten távolítottak el a boltok polcairól a panaszok nyomán, Izraelben is értékesíteni akarták, ahol a H&M tizennégy üzletet működtet.

“Őszintén sajnáljuk, ha a trikó mintázata bárkit is megsértett, nem állt szándékunkban ilyesfajta reakciót kiváltani” – olvasható a divatárulánc pénteken kiadott közleményében.

Mose Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus vezetője üdvözölte a termék visszavonásának hírét, “meggondolatlannak és érzéketlennek” nevezve az atlétatrikó mintáját.

Forrás: hvg.hu

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp