Lenny, aki valójában Leondard Kravitz

A Becsület Érdemrendje kitüntetést vehette át szimbolikusan Lenny Kravitz nagybátyja helyett, aki 1951-ben esett el Koreában.

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz

Barack Obama 24 zsidó, spanyol és afrikai származású amerikai veteránt tüntetett ki a múlt héten a Becsület Érdemrenddel, akik megérdemelték, de sosem kapták meg az elismerést. A kitüntetettek közül többen már nem élnek, többek között egy brooklyni zsidó férfi, Lenny Kravitz. A név talán sokaknak ismerősen cseng – egy bizonyos zenész és világsztár kapta ugyanezt a nevet a nagybátyja után.

Obama beszédében kifejezetten utalt az idősebb és fiatalabb Kravitz-re, amikor azt mondta: „az elhunyt hősök családjai itt vannak ma velünk, és mindenkinél jobban tudják, azzal, hogy voltak, akik feláldozták értük az életüket, megadták az életben maradóknak a lehetőséget arra, hogy szabadságban éljenek és megvalósítsák az álmaikat. Az önfeláldozásnak ékes bizonyítéka lehet például egy katona unokaöccse, egy New York-i srác, akiből felnőttként minden idők egyik legnagyobb rock sztárja lett, és aki most tiszteletét teszi a nagybátya emléke előtt.

„Nagyszerű érzés ma itt lenni, és látni, hogy a nagybátyám megkapta ezt az elismerést”, mondta a fiatalabb Kravitz egy esemény előtti interjúban. „Ez is része annak, aki vagyok. Hiszen az én nevem Leonard Kravitz.”

Idősebb Lenny Kravitz 1951-ben esett Koreában, egyedül esett csapdába, hogy a társai el tudjanak menekülni.

A mostani kitüntetésekre azért került sor, mert egy 2002-ben készült jelentés szerint egyes katonák, köztük Kravitz nagybátyja, diszkrimináció miatt nem kaptak a hőstetteikért annak idején elismerést.

Idősebb Lenny Kravitz

Idősebb Lenny Kravitz

Forrás: jspacenews.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp