Igazi cipők a Holokauszt Emlékközpont kampányában

Tornacipőkkel megtöltött citylightot készített a Holokauszt Emlékközpont számára a Young & Rubicam. Az az installáció célja az, hogy rávegyék az embereket arra, hogy egy pillanatra gondolkodjanak el, milyen lenne, ha a holokauszt most történne, velünk.

Installáció a Mester utcai 4-6-os villamosmegállóban
Installáció a Mester utcai 4-6-os villamosmegállóban

Citylight-installációt készített a Holokauszt Emlékközpont számára a Young & Rubicam a JCDecaux együttműködésével. A tornacipőkkel megtöltött citylight a 4-es 6-os villamos Mester utcai megállójában látható, közel a Pávai utcai Holokauszt Emlékközponthoz.

A citylight a magyarországi zsidók gettóba zárásának hetvenedik évfordulójára készült (1944. április 16.).

Az installáció célja az, hogy rávegyék az embereket arra, hogy egy pillanatra gondolkodjanak el, milyen lenne, ha a holokauszt most történne, velünk. „A mai cipők látványa talán ráébreszt, hogy a történelem nem csak egy száraz adat. És ami sokkal fontosabb, felhívja a figyelmet saját felelősségünkre, hogy nem fordíthatjuk el a fejünket, mert soha többé nem szabad engednünk, hogy ez megtörténjen – áll az ügynökség közleményében.

Falvay László, a Young & Rubicam kreatívigazgatója elmondta, hogy az ötlettel ők keresték meg a Holokauszt Emlékközpontot és egy kisebb kutatást is végeztek az ötlet tesztelésére, amely végül is meggyőzte az elején kissé óvatos megbízókat. A zsidók cipőinek összegyűjtésére, valamint Pauer Gyula és Can Togay Cipők a Duna-korzón című emblematikus műalkotására is utaló installációra az ügynökség tagjai, valamint barátok gyűjtötték össze a cipőket.

 Az installáció múlt hét vége óta látható.

Forrás: kreativ.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp