Kiütéssel megnyerte első amatőr MMA meccsét a rabbi

Egy kaliforniai rabbi nemrég ringbe szállt az első amatőr kategóriás MMA kupájáért, és a második menetben kiütéssel meg is nyerte a mérkőzést. Yossi Eilfort hat hónappal ezelőtt kezdett edzeni, korábban soha senkit nem ütött még arcon. Célja, hogy az önvédelmet és a fitneszt népszerűsítse az ortodox zsidó közösségben.

És most már nyugodtan mondhatják a diákjai: „az én rabbim simán elveri a te rabbidat”. Egy kaliforniai rabbi ugyanis nemrég ringbe szállt az első amatőr kategóriás MMA kupájáért, és a második menetben kiütéssel meg is nyerte a mérkőzést. Yossi Eilfort hat hónappal ezelőtt kezdett edzeni az UFC volt versenyző Thierry Sokoudjou irányításával, és azt mondja, korábban soha senkit nem ütött még arcon.

Célja, hogy az önvédelmet és a fitneszt népszerűsítse az ortodox zsidó közösségben. Nem az érdekelte, hogy valakit legyőzzön, hanem a sporttal járó fizikai és mentális erőfeszítés.

„Hogyha nem állítjuk magunkat nehéz feladatok elé, akkor csak vesztegetjük az időnket. Én ebben hiszek”, mondta Eilfort.

Sokoudjou teljesen le volt nyűgözve. „Sosem gondoltam volna, hogy egy rabbit érdekelhet ilyesmi”, mondta, majd hozzátette „Ez az ember nem semmi, soha nem adja fel!”

A 22 éves Eilfort majdnem minden nap edzett, miközben a zsinagógában is rengeteg dolga volt. Még péntek reggelenként is edzett, és csak a meccs előtti felkészülés utolsó napjait hagyta ki a szombat miatt.

A mérkőzést Észak-Hollywood-ban tartották. Eilfort végignézte, ahogy az egyik csapattársa kirepül a ringből, mielőtt ő következett volna.

De rá nem ez a sors várt. Körülbelül 20 barátja, a családja és a zsinagóga közösségének néhány tagja nézték végig, ahogy „péppé veri” az ellenfelét, majd egy kiütéssel végleg a padlóra küldi. És mindez még csak különösebb erőfeszítésébe sem került.

„Nagyon furcsa volt valakit megütni”, mondta. „Igyekeztem visszafogni magam, és így is sikerült elérni, amit akartam.”

És hogy mi a következő lépés? Eilfort szeretné a rendőrség által is használt önvédelmi technikákat kitanulni, és erre oktathassa a diákjait.

Forrás: msn.foxsports.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp