A dühös zsidó visszavág

Az Angry Jew videojáték hőse egy haszid zsidó, aki visszatér a múltba, hogy szentkönyveket mentsen meg. Küldetése teljesítésében sarlóval hadonászó kozákok és egyéb nehézségek is akadályozzák, a játék fejlesztői pedig főleg azoknak ajánlják, akik nem riadnak vissza egy kis zsidó humortól.

Három izraeli játékfejlesztő úgy gondolta, eljött az ideje annak, hogy a zsidók a videojátékok világában is képviselve legyenek. Ezért aztán megalkották az Angry Jew (dühös zsidó) nevezetű videojátékot, amelynek főszereplője Mendel, egy haszid zsidó, aki egy időgép segítségével különböző korokba utazik vissza, hogy minél több szentkönyvet mentsen meg. A könyvek begyűjtése persze nem igazán akadálymentes, de Mendel tud futni, ugrani, kúszni-mászni, sőt még a rátámadó kozákokat is simán elintézi, ha kell. A játéknak három különböző „világa” van, lehet játszani az egyiptomi kivonulás vagy a spanyol inkvizíció idejében, illetve a 19. századi Európában.

A készítők főleg a zsidó humort kedvelőkre alapozzák az Angry Jew sikerét, de a humor mellett még próbáltak egyéb zsidó elemeket is beépíteni a játékba. Van olyan pálya, ahol Mendel egy trendelit meglovagolva közlekedik, de akad időalapú játéklehetőség is, amiben még a szombat beállta előtt teljesíteni kell a küldetést. Az Angry Jew 2013 decemberében jött ki a piacra, Androidon és iOS-en is egyaránt elérhető, ráadásul tavaly elnyerte az izraeli játékfejlesztők egyesületének különdíját.

http://www.youtube.com/watch?v=zl020Ch10AA

Forrás: shalomlife.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp