David Guetta 12 perces videóklip a Masadáról

Átlépte az 50 milliós like-ok számát Facebook-oldalán David Guetta, a világ egyik legkeresettebb house dj-je. A francia zenész ebből az alkalomból egy különleges helyszínen rögzített videót tett közzé rajongóinak.

A 46 éves, marokkói zsidó ősöktől származó dj-producer az 50 millió like-kal jelenleg a 17. helyen áll a zenészek listáján a közösségi oldalon, ugyanakkor a lemezlovasok listáját a Twitteren ő vezeti 14 millió követővel.

A 50 milliós rajongói szám megünneplésére a dj egy 12 perces videót tett közzé a YouTube-on: a kisfilm a tavaly év végén az izraeli sivatagban, a Holt-tenger közelében 20 ezer ember előtt adott koncertjén készült. A különleges helyszín az ókorban emelt Masada-erőd mellett volt, a tenger szintje alatt 424 méterrel. A hely a világ legalacsonyabb szárazföldi pontja.

David Guetta apja marokkói zsidó származású és restaurátorként dolgozott, míg anyja belga gyökerekkel rendelkezik. Első mixeit 13 évesen készítette és 15 évesen már partikat szervezett. 17 éves korában a párizsi Broad klub DJ-jeként kezdte el lemezlovas pályafutását.

A francia csodagyerek titka, hogy számára nincs különbség popzene és az elektronikus zene kevésbé populáris oldala közt, előszeretettel gyúr össze fülbemászó dallamokat a klubok house-zenéjével.

Eddig több mint hatmillió albumot és 15 millió kislemezt adott el világszerte. Tavaly emlékezetes zárókoncertet adott a Sziget fesztiválon, idén pedig ismét fellép a zamárdi Balaton Soundon.

http://www.youtube.com/watch?v=whXYV05p3_Y

Forrás: mti.hu + wikipédia.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp