Szavazzunk az izraeli parlament új logójára!

A kneszet elnöke logópályázatot hirdetett diákoknak, hogy modern dizájnt készítsenek a parlamentnek. Az öt legjobbra az interneten szavazni is lehet. Vegyünk részt a végső döntés kialakításában!

Az izraeli parlament logópályázatot hirdetett tervezőgrafikusnak tanuló diákok számára, hogy egy új dizájnnal fejezzék ki a kneszet egyediségét. Eddig ugyanis az ország címere szolgált 65 éven keresztül a parlament logójaként is. Most viszont a kneszet elnöksége úgy gondolta, hogy eljött az idő a megújulásra. A pályázatot azért diákok számára hirdették meg, hogy így „fiatalítsák” a parlamentről kialakított képet. Ráadásul a dizájnt a mostani kommunikációs eszközökhöz szeretnék igazítani, hogy minél több embert megérintsen, és az eddiginél jobban kifejezze az izraeli parlamentarizmus fontosságát.

A felhívásra majdnem 170 pályamű érkezett, ebből egy vezető tervezőgrafikusokból, közéleti személyiségekből és reklámszakemberekből álló zsűri kiválasztotta az öt legjobbat.

Bárki szavazhat a kimondottan erre a célra létrehozott weboldalon, vagy a kneszet Facebook-oldalán. A szavazás egészen márciusig tart majd.

A három legtöbb szavazatot kapó logó visszakerül a szakmai zsűrihez, amely Juli Edelstein házelnökkel együtt kiválasztja a végső győztest.

1. verzió

 

2. verzió

3. verzió

4. verzió

 

5. verzió

Az új logó ötletéért egyébként nem mindenki lelkesedik, egy izraeli hagyományőrző csoport már egy petíciót is megfogalmazott, amelyet a parlament elnökének akarnak elküldeni, hogy minél hamarabb hagyjon fel ezzel a nemzetgyalázó tevékenységgel.

Forrás: globes.co.il

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp