6 híres idézet Harold Ramis-tól, az Idétlen időkig rendezőjétől

69 éves korában elhunyt Harold Ramis író-rendező, az Idétlen időkig, a Csak egy kis pánik, a Golfőrültek című filmek rendezője. A zsidó származású Ramis színész is volt, szereplőként olyan filmekben tűnt fel, mint a Szellemirtók vagy a Lesz ez még így se. Alább 6 híres idézet olvasható a művésztől.

Ramis ritka autoimmun betegségben szenvedett, az évek óta betegeskedő művészt hétfőn érte a halál chicagói otthonában.

A sikeres vígjátékszerző a Playboy viccrovatának szerkesztésével kezdte pályafutását. A mulattatóra 1978-ban, a Party zóna című vígjáték társforgatójaként figyelt fel Hollywood. Később Bill Murrayvel együtt szerepelt a Bombázók a seregnek című filmben 1981-ben, valamint 1984-ben a Szellemirtókban és annak öt évvel későbbi folytatásában is. Utóbbi két szellemes komédiát forgatókönyvíróként is jegyezte.  A Chevy Chase-szel 1980-ban forgatott Golfőrültekkel mutatkozott be rendezőként, közös munkájuk a Családi vakációban folytatódott. A Bill Murray főszereplésével készült Idétlen időkig című vígjáték forgatókönyvéért megkapta a BAFTA-díjat.

1996-ban költözött Hollywoodból Chicagóba. Az illinoisi nagyváros olyan büszke volt rá, hogy külön díjjal jutalmazta elkötelezettségééért.

Komikus vénájának elismeréseként elnyerte a legkiválóbb tehetségeknek járó Amerikai Komédia Díjat és a Brit Komédia Díjat.

Forrás: akibic.hu + hvg.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp