5 érdekesség Dustin Hoffmanról

Dustin Lee Hoffman 1937. augusztus 8-án született Los Angelesben egy askenázi zsidó családban. A család Ukrajnából és Romániából emigrált. Alább 5 érdekesség az Oscar-díjas színészről.

1. A szépség nem erénye a családnak

Amikor a fiatal Dustin Hoffman bejelentette a családjának, hogy otthagyja a Santa Monica-i Főiskolátm, és a Pasadena Playhouse-nál fog színészetet tanulni, Pearl nagynénje arra figyelmeztette: „Fiam, te sosem lehetsz színész. Nem vagy elég jóképű.”

2. Majdnem féltestvérek?

Hoffman is szóba jött Michael Corleone szerepére a Keresztapa című filmben. A munkát végül Al Pacino kapta. Fiatal korukban rendszeresen összekeverték őket, annyira hasonlítottak egymásra.

Hoffman egyszer találkozott egy rajongóval, aki azt mondta, hogy ő az egyetlen olyan színész, akit igazán tisztel. A rajongó aztán megkérdezte, melyik filmben szeretett jobban dolgozni, a Keresztapában vagy a Kánikulai délutánban. (mindkettőban Al Pacino szerepelt). Dustin azt mondta, a Keresztapában.

Egy interjúban az újságíró azt kérdezte Al Pacinótól, hogyha egyszer készülne róla egy film, mi lenne a címe. Al Pacino azt válaszolta, hogy „A Dustin Hoffman Story lenne a címe. Amikor kezdtük a pályánkat Robert De Nirot, engem és Hoffmant folyton összetévesztettek egymással.”

3. Oscar díjas szobatársak

Dustin Hoffman és a szintén Oscar-díjas Gene Hackman szobatársak voltak a 60-as években, amikor próbáltak színészként betörni a New York-i művészvilágba

4. Tehetségek felfedezője?

Az 1983-as születésű Jonah Hill – akit utoljára a Wall Street Farkasában láthattunk – azt állítja, hogy Hoffman fedezte őt fel, amikor egy közép iskolába járt a gyerekeivel. Jonah egy ideig együtt is járt Hoffman lányával, Alival.

5.   A híres pincérek

Az Apádra ütök forgatásán Robert De Niro bevallotta Hoffmannak, hogy 1969-ben ő szolgálta ki Hoffmant pincérként egy 2-nd Avenue-i étteremben. „Ja, te kérdezted meg, milyen volt a lepényhal?” – emlékezett vissza Hoffman.

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp