Kézdy György színművész emléktáblájának avatása

2014. február 7-én a Dohány utcai zsinagógában emléktáblát avatott a Kézdy család és az Élet Menete Alapítvány Kézdy György tiszteletére, aki az alapítvány egyik meghatározó személye volt. A megemlékezésen a Kézdy család, Zoltai Gusztáv a MAZSIHISZ és a BZSH ügyvezető igazgatója és Székhelyi József színművész voltak jelen.

 A megemlékezés délelőtt 10 órakor Gordon Gábor, Az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnökének nyitóbeszédével kezdődött, melyben bemutatta a tisztelt egybegyűlteknek, hogy milyen jelentőséggel bírt Kézdy György személye az Élet Menete Alapítvány és személyes életében egyaránt. Gyuri bácsi Az Élet Menete Alapítvány egyik alapítója és lelkes önkéntese volt. Gordon Gábor visszaemlékezése szerint mindent meg lehetett vele beszélni, akár jó, akár rossz dolgok voltak. Nyitott volt mindenre és büszkén képviselte az alapítványt bármikor, amikor csak erre kérték, Budapesten, Lengyelországban és Izraelben egyaránt.

Székhelyi József színművész és Zoltai Gusztáv is tisztelettel emlékezett meg Kézdy Györgyről felemlegetve életének fontos mérföldköveit. A beszédek után Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora működött közre.

„Hiányozni fog elbeszélése a múltról, véleménye a jelenről, a tervei, hogy hogyan dolgozzunk a jövőben, de legfőképp a magázódása, amely hamiskásan csillogó szemével együtt mindig a szeretetéről tanúskodott!”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp