Találkozás Makk Károllyal

Filmelemzés és filmkészítés diákok és neves filmes szakemberek részvételével. A Lauder Iskola részt vesz egy olyan projektben, amely a filmművészet kreatív oktatását célozza középiskolai keretek között.

makk1
makk1

Vállaltuk, hogy megnézünk 4-5 filmet, amelyről a filmszakmában jártas vendégekkel beszélgetünk. Az első film a Lauder Művészeti Fesztivál keretében levetített Ádám almái c. dán alkotás volt. Makk Károly rendezővel és a Zöld Kakas Iskola diákjaival gondolkodtunk közösen a filmről.

A projekt második része, hogy a diákok egy saját alkotással, például egy rövidfilmmel készülnek egy előre megadott témában, és ezeket az év végi találkozó alkalmával bemutatják egymásnak.

Luka László, a projekt szellemi atyja azt szeretné elérni hosszabb távon, hogy a résztvevő iskolák egy lehetséges módszertant tudjanak felmutatni – akár a minisztérium felé is – azzal kapcsolatban, hogyan lehetne a filmművészetet a jelenleginél sokkal használhatóbb formában beépíteni a közoktatásba.

 

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp