Újra terítéken Woody Allen molesztálási ügye

Mennyire hihető, hogy egy gyerek minden részletre kiterjedően kitaláljon egy gyerekmolesztálási ügyet, majd húsz év elteltével, felnőttként álljon vele a nyilvánosság elé? Mennyit nyom a latban, hogy a gyanúba keveredett férfi Hollywood egyik legfelkapottabb rendezője?

Nemrég Dylan Farrow, Woody Allen nevelt lánya a The New York Times internetes kiadásában nyílt levélben azt állította, hogy nevelőapja 1992-ben szexuálisan zaklatta. A nő először szólalt meg a nyilvánosság előtt ezzel kapcsolatban, bár annak idején kivizsgálták az ügyet, és nem emeltek vádat. A levél megjelenésének napján Allent Kék jázmin című filmjének cselekményéért Oscar-díjra jelölték. A rendező tagadja a nemi erőszakot.

Dylan Farrow
Dylan Farrow

A Nők Lapja Café magyar közéleti személyiségeket kérdezett az ügyről. Réz András filmesztéta szerint „ami most, Woody Allen kapcsán történik, az nem más, mint bulvár”, és elképzelhető, hogy azt a célt szolgálja, hogy a köztudatból kissé kipörgött, ám Oscarra jelölt Blue Jasmine-ra újra felhívja a figyelme. Az esztéta szerint azonban, ha igaz a levél tartalma, akkor be kell indulnia annak a gépezetnek, ami ezt kivizsgálja, és ha szükséges, meg kell tenni a szükséges lépéseket.

Vida Virág, a Nők Lapja Café Los Angelesben élő újságírója szerint Amerikában egy pillanatig sem kérdőjelezik meg Dylan szavahihetőségét. Hallani mindenféle bojkottról is, az ezt akarók az Oscar-gálán a rendező ellen követnének el valamilyen figyelemfelkeltő akciót. Mások szerint azonban külön kell választani Woody Allan művészi munkáját és azt, hogy milyen magánemberként.

Gyurkó Szilvia, az UNICEF gyerekjogi igazgatója szerint a családtagok, barátok, ismerősök alkotják a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélést elkövetők legnagyobb csoportját. A pedofil jellegű vagy ismeretlenek által elkövetett cselekmények aránya 1-7 százalék körül mozog. A gyermekekben így nagyon sokszor keveredik a szeretetérzés a bűntudattal, és azzal, hogy érzik, ami történik velük, az nem helyes, nem jó. Ebből a szempontból teljesen hihető az, ami a nyílt levélben is szerepel: a gyerek sokáig azt gondolja, hogy az apukák így szeretik a gyerekeiket.

forrás:nlcafe.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp