Multikulti Izrael

Egy izraeli fotós öt éven keresztül készített fényképeket Izrael különböző részein, hogy bemutassa az ország egyre növekvő sokszínűségét. Az „A valóságban” elnevezésű projekt olyan embereket és szituációkat is bemutat, amelyek a Facebook vagy a Twitter virtuális világából sokszor kimaradnak.

Holt tenger
Holt tenger

Daniel Tchetchik 2008 és 2013 között egy olyan fotósorozaton dolgozott, amely az izraeli mindennapokat mutatja be. A munka során főleg arra törekedett, hogy a valóság olyan részleteit kapja el, amelyek hűen tükrözik Izrael egyre erősödő sokszínűségét, és éreztetik a változás időszakában lévő ország hangulatát. A képeken zsidók, arabok és afrikai bevándorlók láthatók együtt az ország különböző pontjain, Tel-Avivban, Jeruzsálemben, Haifán vagy éppen a Holt-tengernél.

Az „A valóságban” elnevezésű projekt egyik fontos célja az volt, hogy választ találjon arra a kérdésre, hogyan is lehet elmondani egy nagyon is létező történetet. „A Facebook a Twitter és az ehhez hasonló fórumok azt sugallják, hogyha nem vagy fent ezeken az oldalakon, akkor nem is létezel, az „A valóságban” projekt arcot, alakot és méltóságteljes létezést ad azoknak, akik nincsenek itt jelen. Abban a valóságban, amelyben a Google Maps nem hagy egyetlen feltérképezetlen helyet a Földön, sürgősen felmerül az igény arra, hogy megmutassuk a térkép redői közt megbúvókat. Az „A valóságban” projekt emberi koordináták és történetek segítségével éppen ezt az új térképet rajzolja meg” – írja Tchetchik munkájáról Eyal Perry izraeli művész.

Tel Aviv
Tel Aviv
Tel Aviv déli része
Tel Aviv déli része
Hatikva
Hatikva
Tel Aviv
Tel Aviv
Jeruzsálem
Jeruzsálem
King George utca, Tel Aviv
King George utca, Tel Aviv

Forrás: timeframe.co.il + haaretz.co.il

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp