Kornis Mihály kampányt indított a német megszállási emlékmű ellen

Csatlakozz te is! Kornis Mihály tiltakozó kampányt indított facebook oldalán a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű megvalósítása ellen. Arra kér mindenkit, hogy adjon hangot nem-tetszésének leglább a saját facebook oldalán, és így juttassa el a véleményét minél több emberhez.

Terjed a facebook-on Kornis Mihály szerzői oldaláról január 22-én indított kampány, amelyben a magyar író arra kér mindenkit, hogy posztolja tiltakozását a facebook oldalán a német megszállási emlékmű koncepciója ellen. Szerkesztőségünk az alábbi bejegyzéssel találkozott elsőként, amit itt is közzéteszünk, és kérünk mindenkit, aki egyetért vele, csatlakozzon a kezdeményezéshez!

“Én, [saját név], itt és most, a magam nevében a leghatározottabban tiltakozom a német megszállás emlékművének nyilvánosságra jutott terve ellen. (Ezt a szöveget Kornis Mihály indította. Ha egyetértesz, helyettesítsd be a neved és posztold.) ,,Ki-ki legalább a maga FB-oldalán álljon ki ezért. Azt üzenem, ha nem teszitek meg most, később már nem lesz alkalmatok még a családotokat sem megvédeni, nemhogy a becsületeteket.” (Kornis Mihály)

Kornis Mihály
Kornis Mihály

Kornis az egyéni kiállás és felelősség kérdésére utalva idézi az alábbi híres verset Martin Niemöller német teológustól:

“Mikor a nácik elvitték a kommunistákat.
nem szóltam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták,
nem szóltam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikor engem vittek el,
nem maradt senki,
aki szólhatott volna.”

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp