Kornis Mihály kampányt indított a német megszállási emlékmű ellen

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Csatlakozz te is! Kornis Mihály tiltakozó kampányt indított facebook oldalán a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű megvalósítása ellen. Arra kér mindenkit, hogy adjon hangot nem-tetszésének leglább a saját facebook oldalán, és így juttassa el a véleményét minél több emberhez.

Terjed a facebook-on Kornis Mihály szerzői oldaláról január 22-én indított kampány, amelyben a magyar író arra kér mindenkit, hogy posztolja tiltakozását a facebook oldalán a német megszállási emlékmű koncepciója ellen. Szerkesztőségünk az alábbi bejegyzéssel találkozott elsőként, amit itt is közzéteszünk, és kérünk mindenkit, aki egyetért vele, csatlakozzon a kezdeményezéshez!

“Én, [saját név], itt és most, a magam nevében a leghatározottabban tiltakozom a német megszállás emlékművének nyilvánosságra jutott terve ellen. (Ezt a szöveget Kornis Mihály indította. Ha egyetértesz, helyettesítsd be a neved és posztold.) ,,Ki-ki legalább a maga FB-oldalán álljon ki ezért. Azt üzenem, ha nem teszitek meg most, később már nem lesz alkalmatok még a családotokat sem megvédeni, nemhogy a becsületeteket.” (Kornis Mihály)

Kornis Mihály
Kornis Mihály

Kornis az egyéni kiállás és felelősség kérdésére utalva idézi az alábbi híres verset Martin Niemöller német teológustól:

“Mikor a nácik elvitték a kommunistákat.
nem szóltam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták,
nem szóltam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikor engem vittek el,
nem maradt senki,
aki szólhatott volna.”

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp