Megzenésítették, milyen Tel-Avivban biciklizni

A Digital_Me néven alkotó izraeli zenész egy zenei projektet készített arról, hogy milyen élmény Tel-Aviv utcáin kerékpározni. A négy részes mű olyan ismerős problémákat is bemutat, mint a biciklisek, autósok és gyalogosok közötti utcai csatározások.

Bringázás Tel-Avivban
Bringázás Tel-Avivban

Shay Librowski úgy döntött, hogy egy magasabb szintre emeli a bringázás közbeni zenehallgatás élményét, ezért aztán megzenésítette, hogy milyen Tel-Avivban kerékpározni. A Digital_Me művésznéven is alkotó Librowski egy négyrészes művet készített, amelyben minden rész egy-egy tel-avivi bicikliút viszontagságait mutatja be. Az egyes részek különböző hangulatokat tükröznek, követik az időjárás változását, illetve az útszakaszokra jellemző jelenteket próbálnak felidézni. Mindezt egy masszív instrumentális hip-hop keretén belül tálalva, alaposan megkavarva tipikus tel-avivi utcai hangokkal és a bringázáshoz kapcsolódó dalokkal, beszélgetésekkel.

A kerékpáros névre hallgató projektből amúgy kiderül, hogy Tel-Avivban is hasonló problémákkal kell a bicikliseknek megküzdeniük, mint amilyeneket Budapesten lehet tapasztalni. Például mindennaposak a bringautakon parkoló autók, az ugyanott flangáló gyalogosok és persze az ilyen szituációkból adódó konfliktusok is. Digital_Me pedig nemcsak a zenében jeleníti meg ezeket az eseményeket, de az általa és más művészekkel együtt készített kísérő videókkal is megpróbálják visszaadni a tel-avivi kerékpározás élményét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp