Anne Frank mozgóképen!

Filmfelvétel került elő a holokauszt idején elhunyt kislányról. A vélhetően egyetlen megmaradt mozgóképet a filmben szereplő házaspár adományozta az Anne Frank Háznak.

Anna Frank
Anna Frank

Aki valaha hallott a holokauszt idején fiatalon elhunyt naplóíró kislányról, tudja, hogy nézett ki Anne Frank. A világszerte több tíz milliós példányban eladott Anne Frank Naplója hallhatatlanná tette fülig érő fekete haját, ferde mosolyát.

Mostantól egy rövid mozgóképen is látható a kislány, akit tizenöt évesen gyilkoltak meg a nácik.

A rövid, de annál megrendítőbb felvétel 1941 júliusában készült. Anne kihajol a későbbi Anna Frank Ház tulajdonában lévő épület ablakán. A videót – amely valószínűleg az egyetlen film a kislányról – egyébként ez az intézmény hozta most nyilvánosságra.

Anne kihajol az ablakon, hogy jobban lássa azt a szomszéd fiatal párt, akik nemrég házasodtak össze. A felvételt ez a házaspár adományozta az Anne Frank Háznak.

A háború alatt Anne és családja ebben az épületeben bújkált két éven keresztül. A kislány ekkor írta híres naplóját, amely tragikus halála után szinte bestsellerré vált.

Forrás: jspace.com

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp