Díjat kaphat a Blue Jasmine

Többek között Woody Allen Blue Jasmine-ja is jelölt az Amerikai Producerek Céhének díjára, amelyet január 19-én adnak át, hat héttel az Oscar kiosztása előtt.

A hollywoodi producerek Steve McQueen a rabszolgasággal foglalkozó történelmi drámája és Alfonso Cuarón űrkatasztrófája mellett Woody Allen Blue Jasmine, Peter Greengrass Phillips kapitány, Jean-Marc Valée Mielőtt meghaltam, Spike Jonze A nő, Alexander Payne Nebraska, John Lee Hancock Banks úr megmentése és Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmjét jelölte a legjobb film díjára.

A Blue Jasmine egy elegáns, New York-i társasági hölgyről (Cate Blanchett) szól, akinek élete darabjaira hullik, miután házassága tönkremegy, ezért beköltözik a testvére, Ginger (Sally Hawkins) szerény, San Francisco-i lakásába, amíg összeszedi magát. A filmet jelölték a 2014-es Golden Globe-díjra is a legjobb nő főszereplő (Cate Blanchett) és női mellékszereplő (Sally Hawkins) alakításáért.

Cate Blachette és Sally Hawkins
Cate Blachette és Sally Hawkins

Az amerikai díjszezon reflektorfényben álló munkái közül a Coen testvérek zenés múltidézése, az Inside Llewyn Davis, valamint Lee Daniels polgárjogi drámája, A komornyik sem kapott jelölést a grémiumtól, amely a hétvégén hozta nyilvánosságra a díjaira esélyesek listáját.

A producerek céhe január 19-én adja át díjait Beverly Hillsben, hat héttel az amerikai filmakadémia Oscar-díjainak kiosztása előtt. Az Oscar-jelöléseket január 16-án jelentik be.

forrás: akibic.hu + MTI

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp