Anne Frankról készít animációs filmet a Libanoni keringő rendezője

Ari Folman izraeli filmrendező animációs filmet készít Anne Frank történetéről, a lány híres naplója alapján. A film a fiatal generációt próbálja majd megszólítani.

Anne Frank
Anne Frank

Az egyelőre névtelen projekt Anne Frank ügynökségének teljes támogatását élvezi, és elsősorban a gyerekeket kívánja megszólítani. Az Oscarra is jelölt izraeli filmrendező most először készít a fiatal generációt megszólító filmet.

„Anne Frank naplóját a filmvászonra adaptálni egy fantasztikus lehetőség és kihívás” – mondta el a The Hollywood Reporternek Folman, aki a film forgatókönyvírója és rendezője lesz egy személyben. „Szükség van az új művészi anyagra ahhoz, hogy az emlékezetet fenntartsuk a fiatalabb generációkban is.”

A produkció munkálatai előreláthatóan 2014 végén kezdődnek majd el. Folman múlt héten animációs kategóriában elnyerte az Európai Filmdíjat legutóbbi alkotásával, A futurológiai kongresszussal (the Congress).

Ari Folman
Ari Folman

Folman legismertebb filmje, a 2008-as Libanoni keringő (Waltz with Bashir), amellyel az izraeli filmrendező számtalan díjat nyert el világszerte, és a Legjobb idegennyelvű film kategóriájában Oscarra is jelölték. Az animációs dokumentumfilmben a rendező saját elveszettnek vélt fiatalkori emlékeiben kutat az események után, amelyeket az 1982-es libanoni háborúban izraeli katonaként élt át.

Forrás: kulturpart.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp