Jövőre már csak négy percig tartanak a női dzsúdósok mérkőzései

Jövőre lép hatályba a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) új szabályzata, melynek egyik legérdekesebb eleme a női mérkőzések idejének négy percre csökkentése.

Yarden Gerbi
Yarden Gerbi

Vélhetően a meccsek látványosabbá tétele érdekében, az IJf döntése szerint 2014 januártól a nők küzdelmi ideje az eddigi ötről négy percre csökken. A férfi összecsapások ideje változatlanul öt perc marad.

A jövőben tiltott technika lesz az ellenfél övével, a kabát alsó részével, illetve az ujjakkal fojtani. Ennek hátterében az áll, hogy az izraeli Yarden Gerbi három mérkőzésén is ilyen egyedi – és veszélyes – technikát alkalmazva jutott el idén a világbajnoki címig a 63 kilósoknál.

A fontosabb változások közé tartozik még a véletlenszerű mérlegelés. Az új előírások szerint megmarad a küzdelmek előtti estén tartott mérlegelés, de a verseny napjának reggelén véletlenszerűen ismét mérhetik a dzsúdósokat, és a súlyhatártól való eltérés nem lehet több öt százaléknál. Vagyis a 100 kilogrammos súlycsoportban indulók a verseny reggelén sem lehetnek 105 kilónál nehezebbek ruha nélkül.

Forrás: MTI

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp