Film a tunéziai zsidó boksz világbajnokról, aki Auschwitzban végezte

Sydney bokszbajnoka, a muzulmán Brahim Asloum alakítja filmen Victor “Young” Perezt, a zsidó bokszolót, aki 20 éves korában világbajnok lett, és akit a Gestapo Auschwitzba deportált.

Victor (Young) Perez c. film
Victor (Young) Perez c. film

Perezt, az 1930-as évek lepkesúlyú világbajnokát az SS őrök is felismerték a táborban. Kiemelt ellátást kapott, de nála 20-30 kilóval nehezebb árja ellenfelekkel kellett mérkőznie. A bajnok állta a sarat, és a kiemelt ételadag egy részét a rabtársainak adta. Egészen a tábor felszámolásáig életben maradt, ám a kiürítés után a halálmenetet nem bírta. Őrei az út szélén agyonlőtték.

A történetből az eddig főként producerként dolgozó Jacques Ouaniche forgatott idén filmet, Brahim Asloummal, a francia muzulmán bokszbajnokkal főszerepben. „Szívesen vállaltam a felkérést! Akkor a zsidókat üldözték, ma a muzulmánokat!”- nyilatkozta az afrikai származású bokszoló, aki még 21 éves sem volt, amikor bajnoki címet szerzett az olimpián Sydney-ben.

Forrás: afriport.hu + akibic.hu

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp