KERESSÜK HANUKA LEG”FÉNY”ESEBB RECEPTJÉT – Pályázat

Szereted a játékot? Szereted a hasadat? Szeretnéd megmutatni, hogy a Te recepted a legjobb? A játék egyszerű! Készítsd el Te is a saját hanukai süteményedet vagy tortádat, fotózd le és küldd el a receptjét! —> Várjuk a nevezésed!

Az ünnepek mindig különleges időszakot jelentenek az évben, Hanuka kitüntetett jelentőségű mind közül. Hanuka alkalmából a Bálint Ház olyan sütemény recepteket vár, amelyek bármilyen módon kapcsolatba hozhatók a fénnyel. Fényes receptek legyenek, de azt, hogy lesznek fényesek a fantáziádra bízzuk! Kérjük, hogy a felhasznált hozzávalók között ne legyen semmi olyan, mely állati eredetű zsiradékot tartalmaz. A tejtermékekkel azonban bátran variálhatsz.

hanukai sütemény
hanukai sütemény

A pontosan és mindenki számára érthetően leírt receptek mellett az elbírálásnál további fontos szempontot jelent a tiszta és nagy felbontású ételfotó!

Küldd el a receptedet a jatek@balinthaz.hu email címre, és szavazz a www.balinthaz.hu/legfenyesebb_recept oldalon.

A játék november 1-től november 25-ig tart.

A legtöbb szavazatot kapott desszertet megsütjük és Hanuka 8 napja alatt kapható lesz a SABRE kávézónkban.

Ezen kívül a nyertest megajándékozzuk egy 1 alkalmas belépővel Raj Ráchel Torta Design Workshopjára.

hanukai sütemény
hanukai sütemény

Hanuka

Hanuka két csodás eseménynek állít emléket: a zsidó felkelők által a megszálló, túlerőben lévő görögök felett aratott katonai győzelemnek, és annak a csodának, hogy a Szentély újraszentelése során egy korsó megszentelt olaj, mely általában egy napra elég, nyolc napig kitartott, amíg tudtak új olajat készíteni. Ilyenkor összegyűlik a család, és alkonyat után az áldást és az elmélkedést követően gyertyát gyújtunk. A hanukai menóra, a hanukia nyolc gyertyája szimbolizálja, hogy az egy napra való olaj nyolc napig kitartott. A hanukiát az ablakba vagy az ajtóba állítjuk, hogy hirdesse a megtörtént csodát. Maga a szó (chánuká) felszentelést jelent, az ünnep pedig a jeruzsálemi Szentély újraavatásáról kapta nevét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp